Hoppa till innehåll
Allt om

Klarna lån

Är du en av alla som använder Klarna nästan dagligen? Företaget grunades redan 2005 med en tydlig vision, att göra betalningar hos e-handel enklare och säkrare. Och som de har lyckats. Men hur fungerar Klarna i praktiken? Är det ett lån eller en kredit? Vi har alla svaren.

Rebecca Adilsson avatar Publicerad av Rebecca Adilsson
kim nikander profilbild Granskats av Kim Nikander
Uppdaterad
Comparia.se » Klarna lån

Sedan 2017 har Comparia.se hjälpt besökare att ta enklare ekonomiska beslut. Vi har recenserat över 100 långivare, skrivit 250 nyhetsartikel och skapat fler än 50 olika jämförelser. På resan har vi utvecklats och utvecklat stor erfarenhet av den svenska lånemarknaden. Vi har även tagit hjälp av experter på området.

Du kan lita på oss som en betrodd källa med den senaste och relevantaste informationen. Vi arbetar objektivt och använder verifierad data vid alla sammanställningar. Vårt arbete finansieras genom annonslänkar och vi kan komma få ersättning om du går vidare till en partner. Ingen av våra partners påverkar innehållet.

Vad är Klarna?

Klarna är ett betalbolag som hanterar betalningar mellan butiker på nätet och privatpersoner. Betalningen kan ske direkt med ditt kort eller på faktura, med betalning inom 30 dagar. De erbjuder också flera olika möjligheter till delbetalning för dig som önskar. Processen är mycket enkel och ett köp med Klarna tar bara några sekunder. Ibland behöver du verifiera med BankID men oftast genomförs köpet direkt.

Går det att låna pengar hos Klarna?

Nej, det går inte att låna pengar hos Klarna. Klarna lån är ett begrepp som växt fram i folkmun men egentligen handlar om deras kreditlösningar. Deras tjänst erbjuder en kredit upp till 30 dagar och numera även ett kreditkort som går att handla med överallt. Vilket innebär att du kan handla saker utan att betala direkt, men inga pengar kan betalas ut till ditt privata konto.

Alternativ till Klarna lån

För dig som var intresserad av Klarna lån har vi tagit fram en lista med alternativa lån:

Lista över alternativa långivare till Klarna:

  1. Enklare: Lån upp till 600 000 kr
  2. Lendo: Jämför flera lån upp till 600 000 kr
  3. Ferratum: Flexibel kredit upp till 30 000 kr
  4. Flexkontot: Kontokredit upp till 40 000 kr

Klarna kredit i jämförelse med andra

LånUppläggningsavgiftNominellt räntespann
Klarna0 kr18,90% – 21,90%
Lendo0 kr4,70% – 33,75%
Sambla0 kr3,06% – 29,99%
Merax475 kr43,48%
Northmill695 kr7,90% – 25,90%
Saldo395 kr19,50% – 39,50%
Tabell 1.1 – Klarna lån/kredit i jämförelse med andra svenska lån/krediter.

Olika krediter hos Klarna

De tjänster och krediter som Klarna erbjuder är smidiga och underlättar verkligen shoppandet i vardagen. Tjänsterna de erbjuder är Klarna-appen (fakturaköp), Klarna kortet och Sparkonto.

Klarna-appen (faktura, kontokredit)

Om du genomför ett köp med Klarna hos en butik, t.ex. HM, och väljer ”Köp nu, betala sen” hamnar köpet på en faktura/kontokredit. Krediten är du beviljad och utrymmet är ungefär 15 000 kr. Alla din köp går att kontrollera i Klarna-appen och du kan antingen betala innan förfallodatumet eller skjuta upp/dela upp betalningen.

Klarna-kortet

Klarna-kortet är ett kreditkort som låter dig handla överallt där VISA-kort accepteras. Köpen på kortet hanteras i Klarnas vanliga eko-system i appen och du kan betala direkt, inom 30 dagar eller dela upp betalningen. Klarnas kreditkort är ett av få som kommer helt utan valutapåslag, vilket är unikt och bra för dig som handlar mycket utomlands.

Sparkonto

Klarna erbjuder ett sparkonto med bra sparränta som just nu är 4,20%. Sparkontot finns även med bindningstid och helt utan, som kallas Klarna Flex. Mer information om produkten på Klarnas hemsida.

Krav för att låna via Klarna

För att använda Klarna och alla deras olika tjänster behöver du uppfylla en del krav. Dessa är:

  • Bosatt i Sverige
  • Vara minst 18 år gammal
  • Ha ett giltigt bankkonto
  • Positiv kredithistorik
  • Ta emot verifieringskod via SMS

Vanliga frågor

En gång för alla, kan man låna pengar av Klarna?

Nej, du kan inte låna pengar av Klarna. Du kan ha en kredit som du kan delbetala och skjuta upp köp med. Antingen direkt i deras app eller med Klarnas kreditkort.

Kan man samla lån hos Klarna?

Nej, det går inte att samla befintliga krediter hos Klarna.

Är Klarna-kortet VISA eller MasterCard?

Det är VISA och finns i svart och rosa färger.

Skrivet av

Rebecca Adilsson

Redaktör & Innehållsansvarig

Rebecca är redaktör och ansvarig för nytt innehåll på Comparia.se. Under de senaste 5 åren har hon skrivit för bland annat Avanza, DI.se och Affärsvärlden.

Källor/referenser