Bästa kreditkortet 2018

Jämför kreditkort utifrån pris, bonuspoäng och andra fördelar. Hitta det bästa kortet för just dig.

50 dagar räntefritt Bästa kortet för resenären

Kreditutrymme: 
15 000 kr - 150 000 kr

Effektiv årsränta:
16,9 %

Övrigt:
Läs mer

6 veckors räntefritt Poäng på alla köp

Kreditutrymme:
10 000 kr - 100 000 kr

Effektiv årsränta:
18,37 %

Övrigt:
Läs mer

Bonus på alla köp Ingen uttagsavgift

Kreditutrymme:
20 000 kr - 100 000 kr

Effektiv årsränta:
8,7% -12,7%

Övrigt:
Läs mer

54 dagar räntefritt Reseförsäkring

Kreditutrymme:
10 000 kr - 100 000 kr

Effektiv årsränta:
13,95 %-15:45%

Övrigt:
Läs mer

Vilket kreditkort är bäst?

Det beror helt på hur du ska använda kortet. Kortutgivarna hoppas att du ska betala ränta på kortet förr eller senare. Det är på räntan samt administrativa avgifter de tjänar pengar, som årsavgifter och aviavgifter.

Använd kreditkortet smart

Rätt använt kan du faktiskt tjäna pengar på att ha ett kreditkort, så regeln om att alltid undvika kreditkort är direkt felaktig. Så länge du betalar av hela beloppet varje månad och undviker att betala ränta så kan du både äta kakan och behålla den. Det finns kreditkort som ger upp till 1 % av pengarna tillbaka på allt du handlar. Andra kort ger särskilda rabatter för dig som tankar mycket eller flyger ofta.

Är du osäker på vilket kort som passar just dig? Då rekommenderar vi kreditkortsguiden, en opartisk jämförelse där du får svara på snabba frågor om hur du tänker använda kortet.

Hur jämför jag?

Om vi förutsätter att du har tänkt att använda ett kreditkort på rätt sätt, det vill säga betala av hela fakturan varje månad, kan du jämföra utan att bry dig om räntan. Titta istället på eventuella avgifter, bonuspoäng och andra fördelar. Fundera över hur din vardag ser ut och vad du prioriterar. Välj sedan kort därefter.

Är räntan helt oviktig?

Nej, självklart är det en fördel om kortet har en låg ränta. Ibland har man en lite tuffare månad än det är tänkt och kanske inte kan betala hela beloppet. Då är det skönt om räntan inte är skyhög. Men vi rekommenderar inte att skaffa kreditkort och använda det som ett lån. Den som skaffar ett kreditkort bör göra detta utifrån unika fördelar med kortet och möjligheten att tjäna, inte förlora, pengar.

En mängd aktörer utmanar storbankerna

En storbank försöker ofta sälja på dig deras kreditkort, vilket inte sällan är en ganska dum idé. Idag finns det gott om nischade banker och bensinbolag som erbjuder betydligt mer attraktiva bonusprogram och fördelar än Nordea, Swedbank, Handelsbanken och SEB.

Konkurrensen inom kreditkort bara fortsätter att hårdna och är du riktigt fräck kan du våga dig på att förhandla bort årsavgiften (om det nu finns en sådan). Kom ihåg att vid varje ansökan om kreditkort tas en UC-upplysning, ansök därför inte om flera kort i onödan.