Hoppa till innehåll
Allt om

Kreditkort utan valutapåslag

För dig som planerar en längre resa eller att bosätta dig utomlands kan det vara smart hitta ett kreditkort utan eller med billigt valutapåslag. En relativt liten kostnad vid enstaka transaktioner men över en lägre period är det onödiga pengar på avgifter.

Rebecca Adilsson avatar Publicerad av Rebecca Adilsson
kim nikander profilbild Granskats av Kim Nikander
Uppdaterad
Comparia.se » Kreditkort » Kreditkort utan valutapåslag

Sedan 2017 har Comparia.se hjälpt besökare att ta enklare ekonomiska beslut. Vi har recenserat över 100 långivare, skrivit 250 nyhetsartikel och skapat fler än 50 olika jämförelser. På resan har vi utvecklats och utvecklat stor erfarenhet av den svenska lånemarknaden. Vi har även tagit hjälp av experter på området.

Du kan lita på oss som en betrodd källa med den senaste och relevantaste informationen. Vi arbetar objektivt och använder verifierad data vid alla sammanställningar. Vårt arbete finansieras genom annonslänkar och vi kan komma få ersättning om du går vidare till en partner. Ingen av våra partners påverkar innehållet.

Kreditkort utan valutapåslag bild

Hur valutapåslag fungerar

När du handlar utomlands i en annan valuta än det du har på ditt betal- eller kreditkort sker en växling mellan den lokala valutan och din. Din bank tar för växlingen ut en avgift eller påslag utöver vad marknadsvalutan är. I de allra flesta fall motsvarar det en procent av totala beloppet som växlas.

Genom att använda ett kreditkort utan eller med lågt valutaväxlingspåslag kan du komma undan billigare än med ditt vanliga kort. Flera av de allra bästa kreditkorten i Sverige har inte alltid det lägsta påslaget, utan det kan vara nischade val som passar detta ändamålet bra. Konsumenteranas.se rekommenderar alltid att man vid längre resor ska ha flera kort. Av den anledningen kan ett kreditkort utan valutapåslag vara ett bra komplement.

Påslag hos 10 svenska banker

KortPåslag
American Express (alla kort)2%
Bank Norwegian1,75%
Nordea (Debet)1,55%
SEB (Debet)1,65%
Handelsbanken (Debet)1,65%
ICA banken1,65%
Danke bank (Debet)1,65%
Tabell 1.1 – Vanliga banker och kort samt deras valutapåslag.

Kreditkort med lägst valutapåslag

KortPåslag
Klarnakortet0%
Northmill Bank Debitkort0%
Santander Mitt kort+0%
Länsförsäkringar (Debet)1,50%
Tabell 1.2 – Kreditkort med lägst valutapåslag

Skrivet av

Rebecca Adilsson

Redaktör & Innehållsansvarig

Rebecca är redaktör och ansvarig för nytt innehåll på Comparia.se. Under de senaste 5 åren har hon skrivit för bland annat Avanza, DI.se och Affärsvärlden.