Hoppa till innehåll
Allt om

Lån med låg ränta

Lån med lägst ränta är det absolut mest fördelaktiga, då ränta är avgiften du betalar till banken för att låna. Privatlån och kontokrediter har i snitt lägre ränta än till exempel snabblån och kreditkort. Vi kommer hjälpa dig att hitta lägsta möjliga ränta på ditt nästa lån.

Låna med låg ränta 2023

Lånebelopp: 25 000 – 600 000 kr
Ränta: – 14.95 %
Löptid: 1 – 15 år
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Direktutbetalning: Nej
Kreditupplysning: UC
Lånebelopp: 5 000 – 600 000 kr
Ränta: – 29.40 %
Löptid: 1 – 20 år
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Anslutna långivare: 35
Kreditupplysning: UC
Listade långivare 2 st
Lägsta lånebelopp 5 000 kr
Högsta lånebelopp 600 000 kr
Direktutbetalning 0 långivare
Accpeterar betalningsanmärkning 2 långivare (100.0%)

Så låg blir räntan på ditt nästa lån

Som nämnt är det bästa sättet att få ett lån med ränta att välja ett privatlån. Räntan på ett privatlån är inte fast utan regleras utifrån långivarens nuvarande villkor och din kreditvärdighet. Det innebär att bättre kreditvärdighet ger dig en lägre ränta.

Viktigt att nämna är dock att vissa långivare generellt har en lägre ränta och marknadsför sig som ett val för dig som har en hög kreditvärdighet. Exempel på sådana är Wästgöta Finans, Bank Norwegian och Coop.

Långivare med lägst ränta (listräntor)

De långivare som erbjuder lägst ränta just nu är de som går via låneförmedlare. I skrivande stund kan du få lån med en låg ränta från 3,06%.

  1. Sambla
  2. Lendo
  3. Enklare
  4. Coop Medmera
  5. Advisa

Påverka din chans till låg ränta

Det finns två saker du kan göra för att öka dina chanser till lägre ränta. Först är att se till att din ekonomiska situation är så bra som möjligt. Har du mindre krediter eller andra obetalda lån kan det vara smart att betala av dessa. Om du har möjlighet att påverka din lön är det även en sådan sak som kommer ge dig lägre ränta.

Andra är att ansöka med en medsökande. Det är en person som är med och delar ansvaret på lånet. Det bör vara en person som är insatt i din ekonomiska situation och du riskerar att påverka din nära om återbetalning av lånet inte sköts.