Hoppa till innehåll
Recension

Lendo

4.9
4.6 på Trustpilot

Lendo är en av Sveriges största låneförmedlare och erbjuder förmedling av privatlån upp till 600 000 kr. De har goda omdömen och tjänsten är enkel att använda.

Uppdaterad
Comparia.se » Lendo
Ansök hos Lendo

Fördelar

 • Okomplicerat
 • Smidig ansökan
 • 40 anslutna banker

Nackdelar

 • Max 15 år löptid
Lendo omdöme - Lyssna på oss innan du använder Lendo

Låninformation

 • Lånebelopp: 10000 - 600000 kr
 • Ränta: 5.20 - 33.75%
 • Löptid: 1 - 15 år
 • Ålderskrav: 18 år
 • Kreditupplysning: UC
 • Betalningsanmärkning: Accepteras
 • Direktutbetalning: Nej
Vår kommentar

Lån hos Lendo

Hos Lendo kan du ansöka om lån mellan 10 000 kr och upp till 600 000 kr utan säkerhet. Räntespannet du kan förvänta dig är mellan 4,70% och 33,75%. Avbetalningen sker på 1 till 15 år. Lendo accepterar även betalningsanmärkningar vilket gör att de allra flesta kan ansöka och få ett erbjudande tillbaka.

I förhållande till andra lån har Lendo 40 anslutna banker, vilket är bland det högsta i Sverige. Exempel på andra är t.ex. Compari som endast har 10 anslutna.

Vi anser att ett privatlån, billån eller bolån hos Lendo är tryggt och vi rekommenderar tjänsten starkt. Vårt omdöme är bara positivt och oavsett vad du önskar låna till kommer Lendo kunna hjälpa till på ett professionellt och tydligt sätt.

Ansök hos Lendo nu

Ansöka om Lendo lån

 1. Lendo är en fantastisk tjänst som också är enkel att använda
 2. Börja med att gå vidare till Lendo.se
 3. Välj belopp, lånetid och syfte med lån. Klicka på "Påbörja ansökan"
 4. I nästa steg tillfrågas du om medsökande finns (ja/nej). Klicka på "Fortsätt"
 5. Fyll sedan i dina uppgifter (steg 3 av 5)
 6. Komplettera med ytterligare uppgifter om inkomst och dyl
 7. Skicka in ansökan
 8. Invänta svar från upp till 40 olika banker

Om Lendo AB

Lendo är en registrerad låneförmedlare hos Finansinspektionen och erbjuder förmedling av privatlån, företagslån och bolån. Företaget ägs av Schibsted och har sitt huvudkontor i Oslo. Företaget har över 70 medarbetare och har 40 banker anslutna till sitt nätverk. Sedan starten 2007 har man haft samma idé och det är att erbjuda flera låneförslag med endast en UC, så att du som kunden kan få flera bra förslag och välja ett som passar dig.

Kundtjänst

Att kontakta Lendo är enkelt och du kan använda följande metoder:

 • Epost
 • Telefon
 • Samlad frågebank
 • Sociala medier

Öppettiderna är bra, och du kan nå Lendo från 08 på morgonen till 20 på kvällen måndag till torsdag. Därefter är det endast till 17 på fredagar och 14 på helger. Om ditt ärende gäller bolån är öppettiderna dock mer begränsade till endast måndag till fredag.

Konkurrenter till Lendo

Det finns flera duktiga konkurrenter till Lendo i Sverige. Exempel på dessa är Zmarta, Sambla och Compricer. Vad skiljer egentligen dessa aktörer åt? Vi skulle säga att Lendo och dess konkurrenter har relativt likvärdiga tjänster. Det finns inte några specifika funktioner eller unika element som gör Lendo avsevärt bättre än sina konkurrenter.

LånAnslutna bankerBetyg (TrustPilot)
Lendo40 st4,6
Zmarta35 st4,6
Samla40 st4,8
Compricer35 st4,7
Tabell 1.1 – Lendo i jämförelse med sina konkurrenter

Vanliga frågor

Hur många banker är anslutna till Lendo?

Lendo har 40 anslutna banker som alla utvärderar din ansökan och lägger ett erbjudande om aktuellt.

Kostar det något att använda Lendo?

Lendo är en kostnadsfri tjänst och du betalar ingenting för att skicka in en ansökan.

Rekommenderar ni på Comparia.se att använda Lendo?

Ja, vi anser att Lendo är en pålitlig aktör i Sverige och om du behöver låna pengar råder vi dig att använda deras tjänst.

Kontakta Lendo

Vår metodik

Comparia recenserar långivare med både fokus data och upplevelse. Data representerar ränta, avgifter, återbetalningstid, ålderskrav och andra värden som är tydliga och gå jämföra rakt av. Dessa samlar vi in via villkor, direkt på hemsidan eller genom att kontakta respektive långivare. Upplevelse kan framstå som mer rörligt och vi kollar t.ex. på hur svårt det är att söka, vad tidigare kunder skriver i sina recensioner eller hur ansökningsprocessen upplevs. Sammantaget får långivaren ett betyg som ska vara trovärdigt och kunna ligga till grund för ditt beslut. Du kan även läsa mer om vår redaktionella policy.