Hoppa till innehåll
Recension

Nordic Lån

1

Nordic Lån är en relativt ny aktör på den svenska snabblånemarknaden.  Varumärket är en del av Thorn-koncernen och har funnits i bland annat Danmark och Norge sedan några år. Nordic erbjuder ett privatlån från 10 000 kronor upp till 50 000 kronor med flexibel löptid. 

Uppdaterad
Comparia.se » Nordic Lån

Låninformation

  • Lånebelopp: 10000 - 50000 kr
  • Ränta: 7.92 - 21.60%
  • Löptid: 1 - 7 år
  • Ålderskrav: 20 år
  • Kreditupplysning:
  • Betalningsanmärkning: Inte OK
  • Direktutbetalning: Ja

Kontakt

Vilka är Nordic Lån?

Nordic Lån lanserades på den svenska marknaden så sent som i februari 2017. Varumärket ägs av Thorn Svenska AB och har funnits i Danmark och Norge i flera år. Thorn äger även varumärkena Leasy, Thorn Privatlån, Modus Finans, Klicklån och Fokuslån och är därmed en stor spelare på snabblånemarknaden. 

Lånerbjudande hos Nordic

Nordic Lån erbjuder ett privatlån med flexibel återbetalning och möjlighet till två betalningsfria månader. Du kan låna från 10 000 kr upp till 50 000 kr med en amorteringstid från 12 till 80 månader, alltså 1 år till 6 år och 8 månader.  Räntan sätts individuellt och baseras på din återbetalningsförmåga. Eller enkelt uttryckt, ju mer du tjänar desto billigare blir det. I dagsläget är räntan  mellan 7,92% och 21,60 procent. Till det kommer en uppläggningsavgift på 595 kronor. Lånet har ingen bindningstid, du kan alltså alltid lösa det när du vill utan extra kostnad. 

Vem får låna?

Du måste vara minst 20 år gammal och får inte ha någon betalningsanmärkning eller skuldkonto hos Kronofogden. Utöver detta ska du klara Nordic Låns kreditprövning. Eftersom kreditprövningen är individuell har man inget inkomstkrav.

Fördelar med Nordic Lån

Thorn som äger Nordic Lån är ett etablerat företag som arbetat med finansiella tjänster sedan 1970. Något som inger förtroende.  Thorn har ett gott rykte och du kan vara säker på att dina personuppgifter är i tryggt förvar och att du kan få tag i kundtjänst/representanter för företaget om så behövs. Du behöver sannolikt inte oroa dig för att företaget går i konkurs och säljer din skuld till någon mindre nogräknad aktör i första taget. Har du en hyfsad inkomst och god kreditvärdighet är Nordic Lån ett alternativ som står sig väl i konkurrensen. Med den lägsta möjliga räntan och ett högre lånebelopp är det här ett riktigt bra erbjudande. Väljer du också en längre löptid kan du få en bekväm månadskostnad.  Utbetalningen är dessutom riktigt snabb under vardagar och de två betalningsfria månaderna är ett välkommet erbjudande.

Nackdelar med Nordic Lån

Om du har en lägre inkomst eller dålig kreditscore och funderar på att låna en mindre summa finns det definitivt billigare alternativ att tillgå. Det är svårt att veta vilken ränta man kommer att få utan att faktiskt söka lånet. Om räntan hamnar i det högre spannet och du valt en lånesumma på exempelvis 10 000 blir lånet en förhållandevis dyr affär. Inte minst på grund av den saftiga uppläggningsavgiften. Till detta kommer dessutom en aviavgift vid varje delbetalning på 19 kronor om du betalar via autogiro och  39 kronor för den som föredrar pappersfaktura. Något som blir hela 1 063 kronor enbart i avgifter det första året. Åldersgränsen på 20 år kan också upplevas som godtycklig.

Bra att veta

Nordic Låns kundtjänst har öppet mellan 08 och 18 på vardagar och 10 till 16 på lördagar. Webbsidan är snygg och föredömligt överskådlig. På startsidan hittar du en klassisk lånemodul med två reglage som hjälper dig beräkna månadskostnaden på ditt lån baserat på belopp och löptid. Tydligt och bra! Men kom ihåg att månadskostnaden du ser är baserad på den lägsta möjliga räntan på 7,62 procent.

Vår metodik

Comparia recenserar långivare med både fokus data och upplevelse. Data representerar ränta, avgifter, återbetalningstid, ålderskrav och andra värden som är tydliga och gå jämföra rakt av. Dessa samlar vi in via villkor, direkt på hemsidan eller genom att kontakta respektive långivare. Upplevelse kan framstå som mer rörligt och vi kollar t.ex. på hur svårt det är att söka, vad tidigare kunder skriver i sina recensioner eller hur ansökningsprocessen upplevs. Sammantaget får långivaren ett betyg som ska vara trovärdigt och kunna ligga till grund för ditt beslut. Du kan även läsa mer om vår redaktionella policy.