Hoppa till innehåll
Recension

Leasy

3.5

Leasy är en väletablerad långivare som erbjuder mindre privatlån med rimliga räntor. L’easy är en del av Thorn-koncernen som också står bakom en rad andra omtyckta långivare.

Uppdaterad
Comparia.se » Leasy
Ansök hos Leasy

Låninformation

  • Lånebelopp: 10000 - 50000 kr
  • Ränta: 9.84 - 26.88%
  • Löptid: 1 - 7 år
  • Ålderskrav: år
  • Kreditupplysning: UC
  • Betalningsanmärkning: Inte OK
  • Direktutbetalning: Nej

Prisexempel

Lånebelopp krMånadskostnad kr
10 000196
25 000473
50 000934

*Prisexempel ovan är baserade på en återbetalningstid på 6 år och den lägsta möjliga räntan på 9,84 %.

Vilka är L’easy?

Leasy har funnits på den svenska marknaden sedan 1985 och ägs av Svenska Thorn AB. Moderbolaget har erbjudit finansiella tjänster i Sverige ända sedan 1970. De första åren arbetade L’easy främst med finansiering av elektronik och vitvaror men har på senare år valt att även satsa på renodlade privatlån.

Lånet

Leasy erbjuder idag ett mindre privatlån på 10 000 upp till 50 000 kr med en löptid på 1 till 6 år. Räntan sätts precis som hos systerbolagen Modus Finans och Nordic Lån individuellt. Vilken ränta du får beror på din återbetalningsförmåga och bestäms efter kreditprövning. Återbetalningsformerna är förhållandevis flexibla. Du bestämmer själv amorteringstakt i samband med att du tecknar lånet och kan därmed i stor utsträckning påverka din månadskostnad. Du kan också när som helst välja att lösa lånet genom att betala tillbaka hela beloppet, helt utan extra kostnad.

Vem får låna?

För att låna hos leasy ska du vara 20 år, svensk medborgare och du kan ibland få lån betalningsanmärkning. Eftersom man tillämpar individuell kreditprövning och räntesättning finns inget inkomstkrav. Du behöver mobilt bank-ID för att kunna identifiera dig i samband med ansökan.

Fördelar med Leasy

Leasys webbsida är överskådlig och användarvänlig (även om designen är något gammaldags) och lånevillkoren framgår tydligt. Låneprocessen är dessutom föredömligt enkel. Det tar bara ett par minuter att fylla i din ansökan och du får besked direkt under vardagar. Villkoren på lånet är dessutom riktigt bra i jämförelse med andra lån i det här segmentet. Väljer du ett lån med längre löptid kan månadskostnaden bli riktigt låg, förutsatt att du får en ränta i det lägre spannet. Att ett så stort och väletablerat företag som Thorn står bakom lånet är också ett plus.

Nackdelar med Leasy

Lånet kommer med en uppläggningsavgift på 595 kronor. Något som är i högsta laget. Inte minst om du väljer ett mindre lån och en kortare amorteringstid. Leasy även tar ut en handläggningsavgift på 19 kr vid betalning via autogiro och hela 39 kronor om du föredrar att få hem en pappersfaktura i brevlådan. Väljer du det senare alternativet blir det 1 063 kronor enbart i avgifter under det första året. Om du funderar på ett mindre lån finns det konkurrenter som erbjuder bättre villkor.

Bra att veta

Leasy har funnits länge på den svenska marknaden och är ett tryggt val. För dig som funderar på ett större lån är Leasy ett vettigt alternativ. Samtidigt ska man komma ihåg att räntan sätts individuellt. Oddsen för att kunder med sämre kreditvärdighet eller låg inkomst ska få den lägsta räntan är inte goda.

Kontakta Leasy

Vår metodik

Comparia recenserar långivare med både fokus data och upplevelse. Data representerar ränta, avgifter, återbetalningstid, ålderskrav och andra värden som är tydliga och gå jämföra rakt av. Dessa samlar vi in via villkor, direkt på hemsidan eller genom att kontakta respektive långivare. Upplevelse kan framstå som mer rörligt och vi kollar t.ex. på hur svårt det är att söka, vad tidigare kunder skriver i sina recensioner eller hur ansökningsprocessen upplevs. Sammantaget får långivaren ett betyg som ska vara trovärdigt och kunna ligga till grund för ditt beslut. Du kan även läsa mer om vår redaktionella policy.