Hoppa till innehåll
Recension

Thorn

Thorn PrivatFinans erbjuder privatlån från 10 000 kr upp till 100 000 kr utan säkerhet. Du kan avbetala lånet på upp till 72 månader och därmed få en låg månadskostnad även om du lånar en stor summa. Det går naturligtvis även bra att betala av hela lånet tidigare än så.

Ansök hos Thorn

Sammanfattning av Thorn

  • Lånebelopp: 10000 - 100000 kr
  • Ränta: 9.84 - 21.60%
  • Löptid: 1 - 7 år
  • Ålderskrav: 20 år
  • Kreditupplysning: UC
  • Betalningsanmärkning: OK
  • Direktutbetalning: Ja

Kontakt

Prisexempel

Lånebelopp krMånadskostnad kr
20 000380
100 0001 856

Räntan sätts individuellt. Exemplet avser 72 månaders återbetalningstid med en effektiv ränta på 27,35%. Du kan närsomhelst göra extra inbetalningar eller lösa in hela lånet.

Vilka är Thorn PrivatFinans?

PrivatFinans hette tidigare Fokuslån och är ett varumärke inom Thornkoncernen, med över 40 års erfarenhet och således ett tryggt och starkt varumärke. Faktum är att Thorn har funnits på lånemarknaden sedan 1970, vilket gör företaget till en av de mest stabila aktörerna på den svenska lånemarknaden. Många minns säkert att Thorn länge förknippades med uthyrning av elektronikapparater, denna verksamhet finns inte kvar men det går fortfarande att köpa mobiler och teveapparater, med mera på avbetalning.

I koncernen ingår även varumärket Klicklån, som tillsammans med PrivatFinans representerar Thorns satsning på att ta sig in på den svenska snabblånemarknaden.

Med lägre priser och större belopp än konkurrenterna är det en ambitiös satsning, dock saknar man flera av de fördelar som utmärker snabblånen.

Fördelar

Vi gillar möjligheten att låna ett större belopp och dela upp avbetalningen över en längre tid, som längst 72 månader. Då blir månadskostnaden inte så hög och uppläggningsavgiften känns mindre irriterande. Du har rätt att betala av hela beloppet tidigare om du skulle vilja. Det går att få lån på mindre belopp med en betalningsanmärkning.

Nackdelar

När du lånar ett mindre belopp känns uppläggningsavgiften på nästan 595 kr onödigt dyr och svårsmält. En annan nackdel är att det inte går att ansöka utan att det tas en UC. Priserna hade kunnat vara tydligare så att man förstår innan man ansöker vilken kostnad man kan förvänta sig. Det är ganska så hög ränta så vi lån av högre belopp finns andra aktörer som ger bättre villkor.

Bra att veta

Thorn erbjuder kunderna ett så kallat ”Pauslån”, vilket kan vara skönt för den som har en tillfälligt ansträngd ekonomi. Med pauslån kan du pausa lånet en månad, precis när du vill. Man erbjuder även låneskydd under varumärket ”TryggLån”, vilket är en försäkring som går in och betalar månadskostnaden ifall du blir sjukskriven eller ofrivilligt arbetslös.