Hoppa till innehåll
Klicklån logo
Recension

Klicklån

3

Klicklån är som ett mellanting av ett snabblån och ett traditionellt blancolån, både avseende räntan och ansökningsprocessen - den senare kan till och med skickas in på ett fysiskt papper. Vi gillar Klicklån generellt för att de håller vad de lovar och är snabba och billiga jämfört med många andra.

Uppdaterad
Comparia.se » Klicklån
Ansök hos Klicklån

Låninformation

  • Lånebelopp: 10000 - 40000 kr
  • Ränta: 9.84 - 21.60%
  • Löptid: 1 - 7 år
  • Ålderskrav: 20 år
  • Kreditupplysning: UC
  • Betalningsanmärkning: Inte OK
  • Direktutbetalning: Nej

Prisexempel

Lånebelopp krMånadskostnad
10 000Från 196 kr
20 000Från 380 kr
40 000Från 749 kr

* Månadskostnad baserat på 72 månader avbetalning.

Vilka är Klicklån?

Klicklån kanske är ett okänt varumärke för de flesta men är faktiskt en del av betydligt mer välkända Thorn, med över 40 år på marknaden. Varumärket är Thorns försök att slå sig in på den svenska snabblånemarknaden men det märks att man inte riktigt har bestämt sig för om man vill vara ett traditionellt blancolån eller ett modernt snabblån. Förutom Klicklån lånar Thorn även ut pengar genom varumärket Thorn PrivatFinans, som erbjuder blancolån upp till 100 000 kr.

Utbetalning

För att bli beviljad utbetalning från Klicklån behöver en ansökan genomföras. Du kan ansöka om lån upp till 40 000 kr. Ansökan är helt online och du får svar direkt i samband med att allt är ifyllt. Avtal godkänns med hjälp av BankID. Vid godkänt lån genomförs utbetalning samma dag eller nästkommande bankdag. Vilket i förhållande till andra lån med direkt utbetalning är snabbt, men inte allra snabbast av alla.

Omdöme

Klicklån har ett helt ok omdöme! För att våra en aktör som har hög ränta och höga avgifter om du inte betalar i tid så har det ett bra omdöme. I förhållande till andra tryggare aktörer har de dock ett dåligt omdöme. Vi rekommenderar dig inte att i första hand välja Klicklån utan endast om det är en sista väg ut, och du behöver det där tillskottet eller extra pengar för att täcka annat.

Fördelar

Klicklåns privatlån är billigare än många andra snabblån och passar särskilt de som vill låna ett något större belopp med en lugnare återbetalningstakt utan att det kostar skjortan. Kan exempelvis passa bra som körkortslån.

Pengarna betalas ut redan samma dag om ansökan inkommit före klockan 11:00 en vanlig vardag, i annat fall kommer pengarna en bankdag senare. Ansökningen kan ske på fysiskt papper och skickas in med posten men det finns även en utmärkt variant online med svar direkt samt enkel legitimering med BankID.

Nackdelar

Minsta belopp är 10 000, vilket är mycket för att vara ett snabblån. Det går inte heller att ansöka utan UC och Klicklån redovisar inte din exakta ränta förrän du ansökt. Det är överlag synd att priserna är så otydliga och att man tar ut dolda avgifter eftersom det är svårt att hitta nackdelar med Klicklån i övrigt. Bolaget är tryggt och säkert med lång erfarenhet, kompetent och trevlig kundservice och snabba utbetalningar.

Klicklån beviljar inte lån till kunder med betalningsanmärkningar.

Bra att veta

Med en återbetalningstid upp till 72 månader lämpar sig Klicklån bra för den som vill dela upp betalningen på en längre tid. Nya kunder kan låna maxbeloppet 40 000 kr och få pengarna relativt omgående.

Kontakta Klicklån

Vår metodik

Comparia recenserar långivare med både fokus data och upplevelse. Data representerar ränta, avgifter, återbetalningstid, ålderskrav och andra värden som är tydliga och gå jämföra rakt av. Dessa samlar vi in via villkor, direkt på hemsidan eller genom att kontakta respektive långivare. Upplevelse kan framstå som mer rörligt och vi kollar t.ex. på hur svårt det är att söka, vad tidigare kunder skriver i sina recensioner eller hur ansökningsprocessen upplevs. Sammantaget får långivaren ett betyg som ska vara trovärdigt och kunna ligga till grund för ditt beslut. Du kan även läsa mer om vår redaktionella policy.