Hoppa till innehåll
Recension

Credigo

3

Credigo är ett av de äldsta snabblånen i Sverige och erbjuder lån upp till 20 000 kr.  Pengarna har du oftast på kontot samma dag.

Uppdaterad
Comparia.se » Credigo
Ansök hos Credigo

Låninformation

  • Lånebelopp: 1000 - 30000 kr
  • Ränta: 14.90 - 23.90%
  • Löptid: 1 - 5 år
  • Ålderskrav: 18 år
  • Kreditupplysning: Creditsafe
  • Betalningsanmärkning: Accepteras
  • Direktutbetalning: Ja

Prisexempel

Lånebelopp krLånekostnad totalt
1 0001311
5 0005360
10 000 kr10 421
*Totalkostnad för en månad.

Vilka är Credigo?

Credigo är en del av Northmill AB, där även Easycredit och Credway ingår. Credway är billigare jämfört med Credigo men Easycredit har exakt samma villkor och priser.

Fördelar

Väldigt generösa öppettider för kundtjänst. Du når Credigo via telefon, mejl eller chatt på vardagar mellan 07:00 och 21:00, samt på helgdagar mellan 10:00 och 18:00 inklusive röda dagar.

Det går att ansöka utan UC  och Credigo godkänner många ansökningar trots betalningsanmärkningar.

Pengarna betalas ut omgående under öppettiderna förutsatt att du har konto hos Swedbank, Nordea eller Handelsbanken. I annat fall tar det högst en bankdag men oftast går det betydligt fortare än så.

Nackdelar

Credigo ganska höga uttagskostnader  på 295 kr jämfört med många av konkurrenterna. Dock vägs det delvis upp av den höga servicenivån, låga räntan och smidiga utbetalningen. Du betalar även ränta påk ringkostnader på lånet du tar.

Bra att veta

Credigo passar när du vill låna en liten summa pengar under en väldigt kort tid. Lånar du mer än 3 000 kr och följer den ordinarie avbetalningsplanen så blir lånet snabbt väldigt dyrt. Se till att lösa in lånet i förtid om du har möjlighet, så betalar du bara ränta för den perioden du haft lånet.

Northmill, där Credigo ingår, var en av initiativtagarna till SKEF (branschföreningen för snabblån).

Kontakta Credigo

Vår metodik

Comparia recenserar långivare med både fokus data och upplevelse. Data representerar ränta, avgifter, återbetalningstid, ålderskrav och andra värden som är tydliga och gå jämföra rakt av. Dessa samlar vi in via villkor, direkt på hemsidan eller genom att kontakta respektive långivare. Upplevelse kan framstå som mer rörligt och vi kollar t.ex. på hur svårt det är att söka, vad tidigare kunder skriver i sina recensioner eller hur ansökningsprocessen upplevs. Sammantaget får långivaren ett betyg som ska vara trovärdigt och kunna ligga till grund för ditt beslut. Du kan även läsa mer om vår redaktionella policy.