Hoppa till innehåll
Credway logo
Recension

Credway

3.5

Credway har funnits på marknaden sedan 2015 och det är svårt att säga något negativt om detta snabblån. Enkel ansökan, snabb hantering och låga priser har gjort Credway till ett av de populäraste valen på marknaden. Sedan

Uppdaterad
Comparia.se » Credway

Kontakt

Prisexempel

Exemplen avser den totala kostnaden för ett lån som betalas av inom 30 dagar.

Lånebelopp krLånekostnad totalt
1 0001 022
5 0005 108
10 000 kr10 217

Vad är Credway?

Credway är en kontokredit med ett maximalt kreditutrymme på 30 000 kr. Pengarna överförs till bankkontot när kunden gör uttag från krediten. Det påminner om ett kreditkort i den mån att man betalar bara ränta för den del av krediten man utnyttjat.

Varumärket ingår i Northmill AB, ett svenskt företag som grundades 2006 och är starkt förknippade med sitt första varumärke Easycredit. I Northmill ingår även Credigo, ett systervarumärke till Easycredit. Dessa två varumärken är betydligt dyrare än Credway, men erbjuder lägre lånekrav.

Fördelar

Vi påstår att Credway har ett av marknadens mest prisvärda lån med en månadsränta på enbart 2,17%. Detta är mycket billigare än traditonella snabblån.

De hävdar självsäkert att de är billigast av alla snabblån, och har en prisgaranti som matchar priset om du skulle hitta något billigare. Vi tänker varken bekräfta eller förneka att Credway är billigast, utan är svårt avgöra. Vi nöjer oss med att konstatera att de håller riktigt bra priser i det segment som populärt kallas sms/snabblån, men att 26 f.n % i årsränta är ganska så dyrt om man jämför med vanliga privatlån.

Själva låneansökan är gratis och alltid utan UC. Vid beviljad ansökan får du dina pengar inom en timme om du har konto hos Swedbank, Nordea eller Handelsbanken andra banker. Utbetalning nästa dag om du ansöker efter 13:30. Kundtjänsten är öppen alla dagar i veckan, vilket är ytterligare en fördel.

Nackdelar

Kraven för att få låna är något högre än andra snabblån och dom tar hänsyn till fler faktorer men i gengäld erbjuder lägre ränta, även vid lägre belopp. Det hade varit önskvärt att kunna mer än 30 000 kr.

Bra att veta

Credways prisgaranti innebär att i det fall du kan hitta ett billigare lånealternativ någon annanstans, så matchar Credway räntan och sänker månadskostnaden för ditt lån med 10 %. Detta förutsatt att deras riktlinjer för prisgarantin har blivit uppfyllda. Kundtjänst är öppet 7 dagar i veckan. Dom har en försäkring som kallas: Kreditskyddet som är en låneförsäkring som vid händelse av sjukdom, arbetslöshet eller dödsfall.

Vår metodik

Comparia recenserar långivare med både fokus data och upplevelse. Data representerar ränta, avgifter, återbetalningstid, ålderskrav och andra värden som är tydliga och gå jämföra rakt av. Dessa samlar vi in via villkor, direkt på hemsidan eller genom att kontakta respektive långivare. Upplevelse kan framstå som mer rörligt och vi kollar t.ex. på hur svårt det är att söka, vad tidigare kunder skriver i sina recensioner eller hur ansökningsprocessen upplevs. Sammantaget får långivaren ett betyg som ska vara trovärdigt och kunna ligga till grund för ditt beslut. Du kan även läsa mer om vår redaktionella policy.