Hoppa till innehåll
Comparia.se » Blogg » Sveriges rikaste personer

Sveriges rikaste personer

Vi har tagit fram en lista med Sveriges rikaste personer 2023. Listan består av allt från företagare till uppfinnare men framförallt familjer med enorma förmögenheter som ärvts över tid. Vissa har inte ens jobbat för att uppnå sin enorma förmögenhet.

Lista rikaste personerna i Sverige

Topp 10 lista över Sveriges rikaste personer under 2023.

1. Stefan Persson – 163 miljarder kronor

Stefan Person är ägare av H&M. Företaget är grundat av hans far och är idag en global gigant. Förmögenheten uppgår till 163 miljarder kronor, men har minskat under 2023.

2. Melker Schörling (med familj) – 101 miljarder kronor

Melker Schörling är en affärsman som investerat sin förmögenhet väl. Idag arbetar endast hans dotter aktivt med bolagen. Stora delar av förmögenheten skapades under sin tid som VD i en rad olika svenska bolag.

3. Familjen Rausing – 98 miljarder kronor

En av Sveriges mest kända förmögna familjer är Rausling. De har skapat sin förmögenhet med Tetra Pak. Tetra Pak förändrade förpackningar för alltid.

4. Frederik Paulsen – 82 miljarder kronor

Frederik Paulsen är son till grundaren av läkemedelsföretaget Ferring. Han har dock själv aktivt stått för stora delar av den fantastiska utvecklingen som bolaget har haft som deras VD.

5. Ax:son Johnsson (familj) – 72 miljarder kronor

Familjen kring Axel Johnson Group är förmögna för ungefär 72 miljarder kronor. De investerade och förvaltade under många år bolag som Axfood, Kicks, Martin & Servera samt Åhlens (under 34 år).

6. Carl Bennet – 65 miljarder kronor

Carl Bennet är något av en doldis för många och han har investerat inom hälsovård och medicinteknik. Bland annat bolag som Getinge och Lifco.

7. Fredrik Lundberg – 60 miljarder kronor

Fredrik Lundberg är en svensk affärsman som genomfört flera fina investeringar genom sitt idag börsnoterade bolag Lundbergsföretagen.

8. Bertil Hult – 43 miljarder kronor

Grundare av språkreseföretaget EF som många inte har koll är ett svenskt företag och affärsman bakom.

9. Erik Selin – 31 miljarder kronor

Den kanske mest kända och unga personen på listan är Erik Selin. En skarp affärsman från Göteborg som äger företaget Balder.

10. Martin Lorentzon – 29 miljarder kronor

Martin Lorentzon är en av två Spotify-grundare som idag fortfarande äger stor del av bolaget.