Hoppa till innehåll
Comparia.se » Blogg » Världens dyraste bilar – hur stor är lyxen?

Världens dyraste bilar – hur stor är lyxen?

Det är något fascinerande med fina bilar! I min fantasi, där jag lyckats bli miljonär, går tankarna ganska direkt till dyra bilar och dyra klockor. Det är något jag ska unna mig när pengarna bara flödar in. Om det nu blir så.

Idén är nog inte unik. Vi är många som fascineras och drömmer om att köpa sin drömbil. I denna artikel vill jag ge en försmak, av vad som skulle kunna bli verklighet eller bara låta er drömma bort ett par minuter. För vi kommer gå igenom världens dyraste bilar och kika på hur lyxiga de faktiskt är.

Topp 3 världens dyraste bilar

Hugg in och njut av världens tre dyraste bilar genom tiderna. Lyxen är total!

1. Rolls-Royce Boat Tail

Prislapp för världens dyraste bil: 23 miljoner euro. 259 183 090 kr i dagens växlingskurs.

Rolls Royce Boat Tail är en unik bil som är nästan 6 meter lång och ska upplevas som en nätt båt, på land. Lyxen är enorm och det finns bland annat champange-fack som håller drycken kall. Förutom att den är mycket läcker är allt från muttrar till motor i absolut bästa skick.

Bilen finns endast i 3 exemplar och ryktena säger en av ägarna är paret Jay-Z och Beyonce.

2. Bugatti La Voiture Noire

Prislapp: 15,9 miljoner euro. 179 136 927 kr

Bugatti La Voiture Noire är en unik och galet läcker bil från Bugatti. De är kända för sina snabba och sportiga bilar som är mycket åtråvärda. Bilen har 1500 hästkrafter och en 8-liters W16 motor.

Ägaren ryktas vara Christian Ronaldo men det är ingenting som någonsin har bekräftats.

3. Pagani Zonda HP Barchetta

Prislapp: 15,7 miljoner euro. 176 885 440 kr

Pagani Zonda HP Barchetta är en bild från Pagani, en italiensk tillverkare av lyxbilar. Denna modell kommer att levereras i tre modeller och den första är redan klar. Den har skapats för grundaren själv och han kommer att behålla den.

Hur ägarna har råd

Gemensamt för samtliga ägare till dessa bilar är att de skapat en förmögenhet genom företagande eller annat skapande. Det sägs vara en av de effektivaste sätten för att bli rik på, förutom att ärva sina pengar. Ett hederligt arbete tillsammans med ett billån kommer tyvärr inte räcka för att äga en Rolls-Royce, Bugatti eller Pagani.