Easycredit_logo

Credway har funnits på marknaden sedan 2015 och det är svårt att säga något negativt om detta snabblån. Enkel ansökan, snabb hantering och låga priser har gjort Credway till ett av de populäraste valen på marknaden.

Lånebelopp: 1 000 - 30 000 kr
Löptid: 30 dgr - 5 år
Eff. årsränta: 33,18 %
Utbetalningstid: Samma dag
Åldersgräns: 18 år
Betalningsanmärkning OK? Ja
Lån utan UC: Ja

Prisexempel

Exemplen avser den totala kostnaden för ett lån som betalas av inom 30 dagar.

Lånebelopp kr Lånekostnad totalt
1 000 1 024
5 000 5 121
10 000 kr 10 242

Vad är Credway?

Credway är en kontokredit med ett maximalt kreditutrymme på 30 000 kr. Pengarna överförs till bankkontot när kunden gör uttag från krediten. Det påminner om ett kreditkort i den mån att man betalar bara ränta för den del av krediten man utnyttjat.

Varumärket ingår i Northmill AB, ett svenskt företag som grundades 2006 och är starkt förknippade med sitt första varumärke Easycredit. I Northmill ingår även Credigo, ett systervarumärke till Easycredit. Dessa två varumärken är betydligt dyrare än Credway, men erbjuder lägre lånekrav.

Fördelar

Vi påstår att Credway har ett av marknadens mest prisvärda lån med en månadsränta på enbart 2,42 %. Detta är mycket billigare än traditonella snabblån.

De hävdar självsäkert att de är billigast av alla snabblån, och har en prisgaranti som matchar priset om du skulle hitta något billigare. Vi tänker varken bekräfta eller förneka att Credway är billigast, utan nöjer oss med att konstatera att de håller riktigt bra priser i det segment som populärt kallas sms/snabblån, men att 33,18% i årsränta är dyrt om man jämför med vanliga privatlån.

Själva låneansökan är gratis och alltid  utan UC. Vid beviljad ansökan får du dina pengar inom en timme om du har konto hos Swedbank, Nordea eller Handelsbanken. Kundtjänsten är öppen alla dagar i veckan, vilket är ytterligare en fördel.

Nackdelar

Kraven för att få låna är något högre än andra snabblån, även vid lägre belopp. Det hade varit önskvärt att kunna mer än 30 000 kr.

Bra att veta

Credways prisgaranti innebär att i det fall du kan hitta ett billigare lånealternativ någon annanstans, så matchar Credway räntan och sänker månadskostnaden för ditt lån med 10 %. Detta förutsatt att deras riktlinjer för prisgarantin har blivit uppfyllda.