Hoppa till innehåll
Comparia.se » Blogg » Gemensamt konto med två kort – ett smart sätt för mer bonus

Gemensamt konto med två kort – ett smart sätt för mer bonus

Att använda ett gemensamt konto med flera kort kopplade till kan vara en fördel av flera anledningar. Det första är hur smidigt det är om du delar din ekonomi med en sambo, vän eller familj. En annan stor fördel är om du använder ett kreditkort på ett smart sätt kan nyttja kortet mer, och får mer bonus på dina köp.

Vilka alternativ finns det?

Låt oss leka med exemplet av att du och din sambo ska skaffa ett gemensamt konto. Vilka alternativ finns det och vilket är bäst i olika situationer? Vi har brutit ner det till gemensamt kreditkort och gemensamt bankkonto.

Gemensamt kreditkort

Ett populärt alternativ och tillvägagångssätt för att maximera sin bonus är att en ansöker om ett kreditkort. Ni kan se vår uppdaterade lista med de bästa kreditkorten just nu. Det man gör i nästa steg är att skaffa ett extra kort, i flera fall är det helt kostnadsfritt men i vissa en liten extra avgift. De köp ni sen genomför hamnar på samma faktura och därmed samma konto.

Fördelen i förhållande till att ha två separata kort är att mängden köp gör att extra bonusar kickar in. Ett sådant exempel är med SAS Amex Premium där 150 000 kr per år ger en 50% rabattkod på flygbiljetter. Vilket då endast är 75 000 kr per person per år.

Gemensamt bankkonto

Annat populärt alternativ är att skaffa ett gemensamt bankkonto hos en bank. Det behöver inte vara en bank ni använder idag utan t.ex. ICA Banken. Där sätter ni in pengar varje månad och nyttjar för att handla mat eller bara vad som behövs. Fördelen med upplägget förutom att ha kontroll över de gemensamma kostnaderna är att även här kommer man upp i mer bonus som t.ex. ICA erbjuder.