Hoppa till innehåll
Comparia.se » Blogg » Billån med dålig kreditvärdighet – kan man få det?

Billån med dålig kreditvärdighet – kan man få det?

Är du sugen eller behöver du köpa en ny bil men tror du inte uppfyller kraven? Vi på Comparia.se har undersökt hur hårda de olika långivarna är och vilka möjligheter du har.

Kraven som ställs

För att bli berättigad ett billån behöver du generellt ha:

  • Fyllt 18 år
  • En inkomst
  • En god betalningsförmåga
  • Inte ha en skuld hos Kronofogden
  • Inte ha för många betalningsanmärkningar

Jag uppfyller nog inte kraven helt – vad kan jag göra?

Som vi ser det har man två alternativ när det finns en osäkerhet till att uppfylla kraven. Det första är att använda en låneförmedlare och det andra är att vända sig till lån som accepterar dålig kreditvärdighet.

Genom att använda en förmedlare gör du endast en ansökan och får svar från över 40 banker. Då reder du snabbt ut hur vidare du får några erbjudanden eller inte. De långivare som är med hos förmedlare som Enklare, Lendo och Compricer stället dock generellt ganska höga krav men då också med mycket bra villkor. Vi rekommenderar dig att börja med detta alternativ.

Om du inte skulle få några erbjudanden alls genom förmedlarna är då nästa steg att vända sig till de som accepterar ekonomiska begränsningar. Dessa är ibland högkostnadskredit med mycket hög ränta och lägre belopp. Vi uppmanar dig därför att vara mycket försiktig och alltid gå igenom villkoren vad som gäller.