Hoppa till innehåll
Comparia.se » Blogg » Valutaväxlingspåslag en stor bov på din semester

Valutaväxlingspåslag en stor bov på din semester

Upplever du att din semester alltid blir lite dyrare än planerat? Förutom den där extra drinken är det ofta valutaväxlingspåslag som är boven. Normalt tar banker ut 1-2% extra för att växla mellan din normala valuta till den lokala.

Svenska bankers valutapåslag

Är du osäker om din bank verkligen tar ut ett påslag? Det är ett undantag om din bank inte skulle debitera dig en extra avgift. Vilket många inte är medvetna om. Vi har kontrollerat fem svenska banker, se resultatet nedan.

BankValutapåslag
Nordea1,55%
Swedbank1,65%
SEB 1,65%
Handelsbanken1,65%
ICA Banken1,65%
Tabell 1.1 – Valutaväxlingspåslag hos fem svenska banker

Så undviker du valutaväxlingspåslag

För att undvika valutaväxlingspåslag behöver skaffa en bank eller kreditkort som inte har ett påslag. Det är inte alls ovanligt och det finns ett par aktörer att välja på. I vår lista med Sveriges bästa kreditkort kan du se valutaväxlingspåslag men vi kommer även gå igenom ett par populära i denna artikel.

Revolut – en internationell bank som vill underlätta transaktioner i olika valutor. Det är en bank som passar dig som önskar hög flexibilitet och en digital modern tappning på bank. De erbjuder inga kreditkort utan du behöver själv sätta in pengar på banken. Via appen kan du enkelt växla mellan alla världens olika valutor.

Northmill Bank Kort – Ett kort från Northmill bank är helt utan valutapåslag och dessutom helt utan avgift. Det är med andra ord ett kort som du kan skaffa gratis och nyttja utomlands utan extra kostnad. Kortet har ingen kredit.