Hoppa till innehåll
Recension

Kundfinans

3

Kundfinans är en etablerad långivare som erbjuder lån från 200 upp  till 30 000 kronor. Företaget valde relativt tidigt att satsa på en kontokredit i stället för att erbjuda klassiska smslån. En trend allt fler långivare följer, då de klassiska snabblånen i praktiken försvunnit efter en lagändring som trädde i kraft 1 september 2018 kraftigt begränsat den maximala räntan långivare kan ta ut.

Uppdaterad
Comparia.se » Kundfinans

Vilka är Kundfinans?

Kundfinans drog igång redan 2006 och var ett av det första företagen att erbjuda snabblån på den svenska marknaden. Företaget är en del av GF Money Consumer Finance AB som också äger Smspengar.nu, Strandia finans och Expresskredit. Därmed är man en av de större spelarna inom snabblånebranschen. Kundfinans erbjöd tidigare typiska smslån men har sedan ett par år valt att enbart fokusera på kontokrediter.  

Lån hos Kundfinans

För att kvalificera dig för lånet ska du vara 18 år, svensk medborgare sedan fem år och ha deklarerat inkomst de senaste två åren. Det framgår inte hur hög den måste vara. Man accepterar inte sökanden som har skyddad identitet, betalningsanmärkningar eller aktivt skuldkonto hos Kronofogden.

Krediten fungerar ungefär som ett kreditkort fast utan plastkortet. Du ansöker om ett maximalt kreditbelopp, sedan kan du ta ut pengar från krediten precis som på ett vanligt kreditkort. Du betalar enbart ränta på de pengar du utnyttjat och inte på hela kreditbeloppet. Du väljer själv hur mycket av krediten du vill utnyttja och när. Lägsta belopp beloppet att betala är minst 6 % av total skuld eller 350 kronor beroende på vilket som är högst.

Fördelar 

Överlag är kontokrediter är en smidig låneform och ett logiskt val som allt fler långivare satsar på. Företaget har en snygg och lättöverskådlig webbsida som är lättnavigerad och man är tydlig med lånevillkoren. Ansökningsprocessen är också föredömligt enkel. Du slipper snåriga formulär och långa väntetider och kraven är rimliga. Det går låna så lågt som 200 kr, dock inget som framgår på sajten utan endast via kundtjänst.

Nackdelar

Kundfinans kundtjänst har inte öppet och erbjuder inte heller utbetalning under helger. Något som är synd. Flera konkurrenter i segmentet är betydligt mer generösa på den här punkten. Räntan är också i högsta laget särskilt med tanke på att man inte accepterar låntagare med betalningsanmärkning. Det finns kreditlån som både är billigare och har mer flexibla villkor på marknaden.

Bra att veta

Pengar du plockar ut från krediten finns på ditt konto inom 24 timmar under vardagar. Det är snabbt för en onlinekredit, men självklart inte lika snabbt som ett kreditkort där du alltid har tillgång till pengarna och även kan betala med ditt kort. Lånet kan med fördel användas som en buffert eller säkerhet att falla tillbaka om man har många utgifter under en kortare tid. Vi rekommenderar dock inte att du plockar ut större belopp, då det snabbt blir dyrt.

Kontakta Kundfinans

Vår metodik

Comparia recenserar långivare med både fokus data och upplevelse. Data representerar ränta, avgifter, återbetalningstid, ålderskrav och andra värden som är tydliga och gå jämföra rakt av. Dessa samlar vi in via villkor, direkt på hemsidan eller genom att kontakta respektive långivare. Upplevelse kan framstå som mer rörligt och vi kollar t.ex. på hur svårt det är att söka, vad tidigare kunder skriver i sina recensioner eller hur ansökningsprocessen upplevs. Sammantaget får långivaren ett betyg som ska vara trovärdigt och kunna ligga till grund för ditt beslut. Du kan även läsa mer om vår redaktionella policy.