Hoppa till innehåll
Kredera logo
Recension

Kredera

3

Kredera är en modern buffertkredit med snabb utbetalningar och helt kostnadsfritt när krediten inte används. Vi har läst flera goda omdömen och Kredera är en av de långivare som har högst ökat intresse senaste månaderna.

Uppdaterad
Comparia.se » Kredera

Låninformation

  • Lånebelopp: 1000 - 30000 kr
  • Ränta: 42.50 - %
  • Löptid: 1 - 12 mån
  • Ålderskrav: 20 år
  • Kreditupplysning: Bisnode
  • Betalningsanmärkning: Inte OK
  • Direktutbetalning: Ja

En ny aktör

Kredera är en relativt ny aktör och lanserade Oktober 2023. Bolaget bakom har även andra välkända varumärken sedan tidigare, t.ex. Monara. Vi på Comparia.se stöttar alltid nya kontokrediter och tror att innovation kommer skapa bättre produkter och villkor för låntagare.

Fördelar med Kredera

Fördelarna med Kredera är flera. Det första är att de erbjuder en flexibel kontokredit som inte kostar pengar så länge du inte nyttjar den. Krediten är även en så kallat lån med snabb utbetalning och har betalning inom loppet av minuter till utvalda svenska banker. Utöver det är gränssnittet enkelt att hantera och vi får en bra känsla av designen överlag.

Nackdelarna är givetvis den höga räntan och Kredera är en högkostnadskredit, vilket har stora risker och det kan bli väldigt dyrt om du inte betalar tillbaka i tid. I skrivande stund är räntan på Kredeas kontokredit 42,50%.

Omdöme

Vårt omdöme av Kredera grundar sig i räntor, kundtjänst och externa betyg. Vårt betyg är på Kredera är 3 av 5. De erbjuder generös öppettider och har relativt goda omdömen. En del kunder klagar på långa handläggningstider. Räntorna är höga och det här är inget lån som passar vem som helst. Har du en god kreditvärdighet rekommenderar vi dig istället använda någon långivare med lägre räntor.

Kontakta Kredera

Vår metodik

Comparia recenserar långivare med både fokus data och upplevelse. Data representerar ränta, avgifter, återbetalningstid, ålderskrav och andra värden som är tydliga och gå jämföra rakt av. Dessa samlar vi in via villkor, direkt på hemsidan eller genom att kontakta respektive långivare. Upplevelse kan framstå som mer rörligt och vi kollar t.ex. på hur svårt det är att söka, vad tidigare kunder skriver i sina recensioner eller hur ansökningsprocessen upplevs. Sammantaget får långivaren ett betyg som ska vara trovärdigt och kunna ligga till grund för ditt beslut. Du kan även läsa mer om vår redaktionella policy.