Hoppa till innehåll
Allt om

Kreditkort utan UC

Allt du behöver veta om kreditkort utan UC hittar du hos Comparia. Det går inte att skaffa ett kreditkort utan kreditupplysning i Sverige. Anledningen till det är att konsumentkreditlagen ställer sådana krav på svenska kortgivare. Däremot går det att ansöka om kontokredit och debetkort utan UC.

Rebecca Adilsson avatar Publicerad av Rebecca Adilsson
kim nikander profilbild Granskats av Kim Nikander
Uppdaterad
Comparia.se » Kreditkort » Kreditkort utan UC

Sedan 2017 har Comparia.se hjälpt besökare att ta enklare ekonomiska beslut. Vi har recenserat över 100 långivare, skrivit 250 nyhetsartikel och skapat fler än 50 olika jämförelser. På resan har vi utvecklats och utvecklat stor erfarenhet av den svenska lånemarknaden. Vi har även tagit hjälp av experter på området.

Du kan lita på oss som en betrodd källa med den senaste och relevantaste informationen. Vi arbetar objektivt och använder verifierad data vid alla sammanställningar. Vårt arbete finansieras genom annonslänkar och vi kan komma få ersättning om du går vidare till en partner. Ingen av våra partners påverkar innehållet.

Kreditkort som inte kräver kreditupplysning

1. Klarnakortet

4.5
Maxkredit:
Ränta:19,99%
Årsavgift:0 kr
  • Enkelt att skaffa
  • 30 dagar på varje köp
  • Elegant kort

2. Revolut Metal

4
Maxkredit: 0 kr
Ränta:0%
Årsavgift:2028 kr
  • Utan valutapåslag
  • Snyggt i metal
  • Grym app

3. Revolut Standard

4
Maxkredit: 0 kr
Ränta:0%
Årsavgift:0 kr
  • Modern neobank
  • Skicka pengar enkelt
  • Växla helt gratis

Varför krävs en UC för kreditkort?

UC är en kreditupplysning som görs av Upplysningscentralen. Det finns i Sverige inga kreditkort utan UC utan samtliga kommer att göra en kontroll på dig. När det kommer till lån kan du hitta lån utan UC och samma gäller kontokredit utan UC.

Anledningen till att en UC krävs för kreditkort är att konsumentkreditlagen säger så. Svenska kortgivare måste göra en kontroll av dig och den måste gå via UC. Det är i sig en mycket bra sak och givetvis ska ingen person som inte är kreditvärdig få hantera ett kreditkort. Men inom lån finns det t.ex. andra aktörer som Bisnode, Creditsafe och Safenode som också genomför upplysningar.

Jämförelse av kreditkort utan UC

KortKreditUCFördel
Revolut MetalDebetNejFlera fina bonusfördelar och förmåner
KlarnakortetKreditNejShoppa och få faktura direkt i Klarna för betalning direkt eller dela upp
Revolut StandardDebetNejEnkelt och kreditkort utan årsavgift
Tabell 1.1 – Jämförelse kreditkort utan UC

Skrivet av

Rebecca Adilsson

Redaktör & Innehållsansvarig

Rebecca är redaktör och ansvarig för nytt innehåll på Comparia.se. Under de senaste 5 åren har hon skrivit för bland annat Avanza, DI.se och Affärsvärlden.