Hoppa till innehåll
Comparia.se » Blogg » Kan man betala räkningar med kreditkort?

Kan man betala räkningar med kreditkort?

Ja, du kan betala dina räkningar och fakturor med ett kreditkort. Det är ett smart sätt för att få en större ”spend” på ditt kort och därmed samla mer bonus på sitt kreditkort. Det kommer alltid till en pris i form av kostnader/ränta/avgifter som du bör sätta i förhållande hur mycket bonus du får.

Ett klassiskt exempel där det är värt betala räkningar med sitt kreditkort är för att uppnå ”2-4-1 voucher” hos American Express Premium.

Du kan betala räkningar med ditt kreditkort via:

  1. Direkt från kreditkortets app
  2. Billhop & Betalo

1. Direkt med kreditkortet

Hos vissa av de bästa kreditkorten finns det möjlighet att betala faktura direkt från ditt konto. Det går till så att du loggar in via app eller hemsidan. Det är smidigt och du fyller i fakturauppgifterna och genomför betalningen. Exempel på kort som erbjuder detta är Resurs Gold och Bank Norwegian.

Kostnaden för denna lösning är att den räntefria perioden inte gäller och du betalar ränta på ditt köp från första kronan. Av den anledningen är detta alternativ dyrast.

2. Använda Billhop eller Betalo

Billhop och Betalo är två tjänster som är utvecklade för att låta dig betala räkningar med kreditkort. Det är ett mycket omtyckt alternativ och fungerar bra.

Avgift hos Betalo: 2,4 – 3%

Varför denna lösning kan vara bra och dålig

Att betala räkningar med kreditkort kan vara både fördelaktigt och dåligt. För att ge en nyanserad bild vill vi att du är införstådd med att:

  • Betala räkningar direkt via ”mina sidor” gör att ränta uppkommer direkt
  • Det kan bli dyrt med avgifter
  • Om du inte kan betala riskerar du bli skuldsatt

Fördelarna på andra hållet är:

  • Möjliggör större ”spend” på kortet
  • Gör det enklare att uppnå större bonus och större cashback