Hoppa till innehåll
Recension

Säker Finans

3

Säker Finans lånar ut ett större belopp än många andra långivare inom snabblånesegmentet. Återkommande kunder lånar upp till 40 000 kr utan UC.

Uppdaterad
Comparia.se » Säker Finans

Vilka är Säker Finans?

Säkerfinans är en trygg långivare som är medlem i SKEF (Svenska Konsumentkreditföretagen).

De är inte den billigaste kreditgivaren, särskilt inte när det gäller de lite större lånen, men de genomför utbetalningar snabbt och effektivt med enkla ansökningsprocesser och utan onödigt krångel. Produkterna är uppdelade på en kontokredit samt vanliga smslån där den största skillnaden är att kontokrediten har en längre löptid. Det går utmärkt att låna endast 1 000 kr och oftast får du pengarna samma dag. Ansökan godkänns enklast med Mobilt Bank ID.

Fördelar

Vi skulle nog påstå att den största fördelen med Säker Finans är tryggheten.  Det är ovanligt mycket för att vara ett snabblån och kan absolut vara ett alternativ för den som behöver ett lite större belopp än ett vanligt sms lån.

Dock anser vi att snabblån i den här storleken generellt blir väldigt dyra och Säker Finans är inget undantag. Men du kan alltid lösa in lånet i förtid om har möjlighet. Dom har en instruktionsvideo som enkelt beskriver låneprocessen.

Nackdelar

Tyvärr accepterar inte Säkerfinans betalningsanmärkningar och du måste dessutom ha en deklarerad årsinkomst om minst 150 000 kr. Bolaget betalar heller inte ut pengar på kvällar och vill man vara snäll kan man säga att de lever upp till sitt namn. Här sköts allting enligt reglerna. Du behöver vara minst 20 år och ha ett mobilabonnemang.

Bra att veta

Säker Finans trycker mycket på just säkerheten och följer enligt egen utsago noggrant Konsumentverkets riktlinjer. Vi har ingen anledning att tro att detta inte stämmer men undvik helst de lite större beloppen hos Säker Finans då det kan bli väldigt dyrt i längden. Undvik helst också kontokrediten då det är en av de dyrare.

Kundtjänst är öppet:

  • vardagar  8.00-18.00
  • Lör 10.00-15.00.

Direktutbetalning till Swedbank, SEB, Nordea, handelsbanker och Danske bank. Andra nästa vardag.

Kontakta Säker Finans

Vår metodik

Comparia recenserar långivare med både fokus data och upplevelse. Data representerar ränta, avgifter, återbetalningstid, ålderskrav och andra värden som är tydliga och gå jämföra rakt av. Dessa samlar vi in via villkor, direkt på hemsidan eller genom att kontakta respektive långivare. Upplevelse kan framstå som mer rörligt och vi kollar t.ex. på hur svårt det är att söka, vad tidigare kunder skriver i sina recensioner eller hur ansökningsprocessen upplevs. Sammantaget får långivaren ett betyg som ska vara trovärdigt och kunna ligga till grund för ditt beslut. Du kan även läsa mer om vår redaktionella policy.