Hoppa till innehåll
Recension

Balanzia

3

Balanzia är en långivare som tidigare erbjöd privatlån upp till 250 000 kronor utan säkerhet. De accepterade betalningsanmärkningar och gjorde en enskild bedömning av din ekonomiska situation vid en låneansökan. Sedan 2021 har de stängt ner sin verksamhet och är nu del av en annan långivare.

Uppdaterad
Comparia.se » Balanzia

Låninformation

  • Lånebelopp: 10000 - 300000 kr
  • Ränta: 5.75 - 19.75%
  • Löptid: 1 - 15 år
  • Ålderskrav: år
  • Kreditupplysning: UC
  • Betalningsanmärkning: Accepteras
  • Direktutbetalning: Nej

Prisexempel

Lånebelopp krLägst att betala/mån
10 000 kr870,00 kr
50 000 kr4.308,00 kr
100 000 kr8.605,00 kr

Avser en fast månadsbetalning på en låneperiod på 1 år. Den slutgiltiga räntan är individuell och bestäms efter kreditprövning. Återbetalningstid 1-15 år.

Vilka är Balanzia?

Balanzia är en filial till GCC Capital AB, med huvudkontor i Stockholm. De har funnits i Sverige sedan 2016 och erbjuder finansiella tjänster till både företag och privatpersoner.

Balanzia tror på transparens och på att våga tala öppet om pengar. De hjälper sina kunder med finansiering genom privatlån, fakturaköp och företagslån. Många privatpersoner använder Balanzialånet som samlingslån för att slå ihop smålån och krediter och därmed få en bättre månadskostnad. Du kan låna upp till 250.000 utan säkerhet med en flexibel återbetalningsperiod på mellan 1 – 5 år.

Fördelar

Balanzia kan bevilja dig lån även om du har betalningsanmärkningar. De är relativt små vilket gör att du får ett personligt bemötande och en individuell bedömning av din ekonomiska situation.

Nackdelar

Räntan sätts individuellt så du måste genomföra din ansökan innan du får se vad din exakta räntekostnad blir.

Bra att veta

Du kan inte låna pengar av Balanzia om du har tänkt att använda pengarna till en bostadsaffär. Balanzia är ingen bank ännu (de har inte ett banktillstånd). Det gör att de inte kan erbjuda andra finansiella tjänster som ex. sparkonto.

Kontakta Balanzia

Vår metodik

Comparia recenserar långivare med både fokus data och upplevelse. Data representerar ränta, avgifter, återbetalningstid, ålderskrav och andra värden som är tydliga och gå jämföra rakt av. Dessa samlar vi in via villkor, direkt på hemsidan eller genom att kontakta respektive långivare. Upplevelse kan framstå som mer rörligt och vi kollar t.ex. på hur svårt det är att söka, vad tidigare kunder skriver i sina recensioner eller hur ansökningsprocessen upplevs. Sammantaget får långivaren ett betyg som ska vara trovärdigt och kunna ligga till grund för ditt beslut. Du kan även läsa mer om vår redaktionella policy.