Hoppa till innehåll
Brocc logo
Recension

Brocc

3.3
4.6 på Trustpilot

Brocc är ett svenskt företag, tidigare Sparlån som startades 2016. Dom erbjuder ett så kallat peer-to-peer lån, vilket innebär att pengarna som lånas ut kommer från andra privatpersoner. Brocc agerar som en mellanhand och på så vis behövs ingen bank och dyra bankräntor kan undvikas.

Uppdaterad
Comparia.se » Brocc

Låninformation

  • Lånebelopp: 10000 - 400000 kr
  • Ränta: 8.98 - 24.99%
  • Löptid: 1 - 16 år
  • Ålderskrav: år
  • Kreditupplysning: UC
  • Betalningsanmärkning: Inte OK
  • Direktutbetalning: Nej

Prisexempel

Lånebelopp krLägst att betala/mån
10 000132
50 000546
100 000 kr1063

*Exemplet avser 120 månaders avbetalningsplan med en ränta på 4,45 %. Räntan sätts alltid individuellt.

Vad är Brocc?

Brocc ett svenskägt företag lanserat 2016 och är en digital marknadsplats där konsumenter kan mötas direkt och utbyta finansiella tjänster utan dyra mellanhänder. Dom erbjuder blancolån från 10 000 kr upp till 350 000 kr.

Välj om du vill låna pengar eller investera i andras lån. Därmed är alla pengar i omlopp hos Brocc från privatpersoner eller företag. Broccs vision är att erbjuda minimala räntor, då dom har som målsättning att inte vara lika vinstdrivande som bankerna.

Företaget är registrerat som betalningsinstitut med tillstånd för finansinspektionen att förmedla krediter och betalningar.

Fördelar

Brocc erbjuder en rad fina fördelar för dig som funderar på att ansöka om ett nytt lån.

  • Lång återbetalningstid: upp till 20 år återbetalningstid med smidig amortering
  • Individuell ränta: räntan sätts individuellt och varierar från 3,25 % –18,99 %. Det är ett relativt billigt blancolån och tillhör en av de billigaste privatlånen hos Comparia

Nackdelar

Det är ganska så svårt att veta exakt vad den totala kostnaden blir i förväg. Då det ingår en förmedlingsavgift vid samtliga lån som är procent-baserad på den effektiva räntan och ska betalas varje månad.

Brocc kräver att du har en årsinkomst på minst 150 000 kr och gör en sedvanlig kreditupplysning via UC. De accepterar inte betalningsanmärkningar och du måste vara folkbokförd i Sverige. Kundtjänst stänger klockan 16:00 vilket är tidigare än normal arbetstid.

Bra att veta

Pengarna som du lånar kommer från privatpersoner som valt att investera i ditt lån. Men personliga uppgifter delas aldrig mellan långivare och låntagare, så du är helt anonym gentemot långivaren.

Kontakta Brocc

Vår metodik

Comparia recenserar långivare med både fokus data och upplevelse. Data representerar ränta, avgifter, återbetalningstid, ålderskrav och andra värden som är tydliga och gå jämföra rakt av. Dessa samlar vi in via villkor, direkt på hemsidan eller genom att kontakta respektive långivare. Upplevelse kan framstå som mer rörligt och vi kollar t.ex. på hur svårt det är att söka, vad tidigare kunder skriver i sina recensioner eller hur ansökningsprocessen upplevs. Sammantaget får långivaren ett betyg som ska vara trovärdigt och kunna ligga till grund för ditt beslut. Du kan även läsa mer om vår redaktionella policy.