thornfinans_logo

Thorn PrivatFinans erbjuder privatlån från 10 000 kr upp till 100 000 kr utan säkerhet. Du kan avbetala lånet på upp till 72 månader och därmed få en låg månadskostnad även om du lånar en stor summa. Det går naturligtvis även bra att betala av hela lånet tidigare än så.

För belopp upp till 50 000 kr är Thorn ett av de bästa och billigaste lånen på marknaden, och det är svårt att hitta ett snabblån på 20 000 kr med bättre ränta.

Lånebelopp: 10 000 kr - 100 000 kr
Löptid: 12 - 72 månader
Eff. årsränta: 10,95 % - 43,69 %
Utbetalningstid: En bankdag
Åldersgräns: 20 år
Betalningsanmärkning OK? Nej
Lån utan UC: Nej

Prisexempel

Lånebelopp kr Månadskostnad kr
20 000 380
100 000 1 856

Hos Thorn varierar räntan från person till person. Priset ovan är endast ett exempel och din faktiska ränta kan komma att bli lägre eller högre. Max effektiv ränta är 43, 69 %. Månadskostnaden är beräknad på en återbetalningstid på 72 månader. Du kan närsomhelst göra extra inbetalningar eller lösa in hela lånet.

Vilka är Thorn PrivatFinans?

PrivatFinans hette tidigare Fokuslån och är ett varumärke inom Thornkoncernen, med över 40 års erfarenhet och således ett tryggt och starkt varumärke. Faktum är att Thorn har funnits på lånemarknaden sedan 1970, vilket gör företaget till en av de mest stabila aktörerna på den svenska lånemarknaden. Många minns säkert att Thorn länge förknippades med uthyrning av elektronikapparater, denna verksamhet finns inte kvar men det går fortfarande att köpa mobiler och teveapparater, med mera på avbetalning.

I koncernen ingår även varumärket Klicklån, som tillsammans med PrivatFinans representerar Thorns satsning på att ta sig in på den svenska snabblånemarknaden.

Med lägre priser och större belopp än konkurrenterna är det en ambitiös satsning, dock saknar man flera av de fördelar som utmärker snabblånen.

Fördelar

Vi gillar möjligheten att låna ett större belopp och dela upp avbetalningen över en längre tid, som längst 72 månader. Då blir månadskostnaden inte så hög och uppläggningsavgiften känns mindre irriterande. Du har rätt att betala av hela beloppet tidigare om du skulle vilja. Räntorna är låga i förhållande till andra snabblån. Om du ska låna ett förhållandevis litet belopp, max 20 000 kr, är Thorn ett bra val. För större belopp lönar det sig att jämföra först.

Nackdelar

När du lånar ett mindre belopp känns uppläggningsavgiften på nästan 600 kr onödigt dyr och svårsmält. En annan nackdel är att det inte går att ansöka utan att det tas en UC. Priserna hade kunnat vara tydligare så att man förstår innan man ansöker vilken kostnad man kan förvänta sig.

Bra att veta

Thorn erbjuder kunderna ett så kallat "Pauslån", vilket kan vara skönt för den som har en tillfälligt ansträngd ekonomi. Med pauslån kan du pausa lånet en månad, precis när du vill. Man erbjuder även låneskydd under varumärket "TryggLån", vilket är en försäkring som går in och betalar månadskostnaden ifall du blir sjukskriven eller ofrivilligt arbetslös.