Hoppa till innehåll
Recension

Svea Ekonomi

3

Svea ekonomi är en del av Svea Ekonomi koncern som är en finansiell företagsgrupp med verksamhet i ett flertal europeiska länder. Dom har länge varit verksamma i finansiella lösningar för små och stora företag med tjänster som: fakturaservice, factoring, fakturaköp, kreditinformation, inkasso mm. Sedan 2004 erbjuder dom även 3 olika typer av privatlån upp till 400 000 kronor.

Uppdaterad
Comparia.se » Svea Ekonomi
Ansök hos Svea Ekonomi

Låninformation

  • Lånebelopp: 10000 - 400000 kr
  • Ränta: 5.79 - 25.95%
  • Löptid: 2 - 15 år
  • Ålderskrav: 20 år
  • Kreditupplysning: UC
  • Betalningsanmärkning: Inte OK
  • Direktutbetalning: Nej

Prisexempel

LånebeloppTotal lånekostnad
10 000 kr848 kr
50 000 kr4 216 kr
100 000 kr8 432 kr

Avser en fast månadsbetalning på en låneperiod på 10 år. Med en exempelränta från:7.9% Den slutgiltiga räntan är individuell och bestäms efter kreditprövning. Återbetalningstid 2-15 år.

Vilka är Svea Ekonomi?

Svea ekonomi erbjuder 3 typer av lån till privatpersoner som privatlån och bolån. Som är ett snabbt och smidigt alternativ till de traditionella bankerna. De har även flertalet tjänster för företag däribland företagslån. Vi kommer nedan gå igenom för respektive nackdelar för att låna pengar hos Svea.

Fördelar

Då Svea ekonomi erbjuder två olika lån, privatlån och konsumentlån. Har du svårare att få lån, till exempel har en betalningsanmärkning kan du få lån mer deras Privatlån. För att få ta lån behöver vara 20 år gammal och ha endast ha en fast inkomst på 120 000 kr per år. All ränta beräknas individuellt och även ha en medlåntagare. Så om andra långivare säger nej lån, så kan ett lån hos Svea Ekonomi vara något för dig. Har du bättre kredit får du låna högre och till bättre villkor med deras Konsumentlån.

Om man kollar beloppen att låna har Svea ett brett intervall från 10 000 kr upp till 400 000 kr.

Du ansöker enkelt med BankID. Du kan alltid betala ner mer på ditt lån om du önskar och amortera extra. Det går också ansöka om amorteringsfritt på 3, 6 eller 12 månader. Svea Ekonomi erbjuder även betalskydd, det är en försäkring som skyddar dig om något oväntat skulle hända. Dom gör alltid en ”kvar att leva på” kalkyl innan de beviljar lån vilket känns seriöst.

Nackdelar

Dom tar en sedvanlig kreditupplysning som påverkar dig från ta framtida lån. Kundtjänst är öppen endast vardagar måndag till fredag 9-16.30. Då dom använder sig av individuell ränta vet du ej vad du för förens du har ansökt.

Bra att veta

På konsumentlånet har du alltid 5 dagar räntegaranti om att få marknadens mest fördelaktiga effektiva ränta. Vilket innebär om du blir beviljad lån hos en annan Svensk långivare så matchar dom upp räntan hos dom. Då får du även tillbaka din uppläggningsavgift.

Kontakta Svea Ekonomi

Vår metodik

Comparia recenserar långivare med både fokus data och upplevelse. Data representerar ränta, avgifter, återbetalningstid, ålderskrav och andra värden som är tydliga och gå jämföra rakt av. Dessa samlar vi in via villkor, direkt på hemsidan eller genom att kontakta respektive långivare. Upplevelse kan framstå som mer rörligt och vi kollar t.ex. på hur svårt det är att söka, vad tidigare kunder skriver i sina recensioner eller hur ansökningsprocessen upplevs. Sammantaget får långivaren ett betyg som ska vara trovärdigt och kunna ligga till grund för ditt beslut. Du kan även läsa mer om vår redaktionella policy.