Hoppa till innehåll
SevenDay logo
Recension

SevenDay

3.1
3.3 på Trustpilot

SevenDay är en långivare som specialiserat sig på privatlån, billån och sparkonton i olika former. SevenDay tillhör de billigare långivarna i sin nisch och erbjuder en fördelaktig prisgaranti som innebär att de sänker lånekostnaden om du hittar ett billigare lån hos en konkurrent. Men kraven är höga.

Uppdaterad
Comparia.se » SevenDay

Låninformation

  • Lånebelopp: 10000 - 500000 kr
  • Ränta: 3.45 - 12.95%
  • Löptid: 1 - 12 år
  • Ålderskrav: 17 år
  • Kreditupplysning: UC
  • Betalningsanmärkning: Inte OK
  • Direktutbetalning: Nej

Prisexempel

Lånebelopp krMånadskostnad kr
25 000336
250 0003303
500 0006 600

*Prisexempel ovan är beräknade utifrån en återbetalningstid på 10 år. Du kan ändra återbetalningstid  efter att lånet tecknats om du vill. SevenDay tillämpar individuell räntesättning, din ränta avgörs efter kreditprövning.

Vilka är Sevenday?

Sevenday är en svensk kreditgivare som specialiserat sig på privatlån och billån men som också erbjuder vanliga sparkonton och konton med fast ränta. Sevenday Finans grundades som ett fristående bolag 2007 men  köptes 2017 av den franska storbanken BNP Paribas danska dotterbolag Ekspres Bank.  

SevenDays lån

SevenDay har valt att specialisera sig på privatlån och är ett bra val för dig som är ute efter ett lite större lån än de som generellt erbjuds av snabblåneföretag. Företaget erbjuder ett privatlån på 10 000 till 500 000 kr och ett billån från 50 000 kronor till 500 000 kronor. Räntan sätts individuellt och ligger på 3,45 % – 9,95 % för privatlånet och 2,95 % – 5,95 % för billånet.

Vem får låna?

Du måste vara minst 20 år gammal och ha en tillsvidareanställning med en årsinkomst på minst 120 000 kronor. Det går också bra att vara egenföretagare och pensionär så länge du uppfyller inkomstkravet. Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller ha skuldkonto hos Kronofogden.  

För att komma ifråga för ett lån måste man också varit skriven i Sverige sedan minst tre år tillbaka. Du får inte heller ha något pågående smslån. Sevenday erbjuder möjligheten att ta lån med en medlåntagare, då räcker det med att en av personerna uppfyller kraven. Båda personerna ska vara skrivna på samma adress. 

Fördelar med SevenDay

Sevenday är en mycket professionell långivare som erbjuder utmärkta villkor. Privatlånet och billånet är riktigt billiga i jämförelse med många alternativ på marknaden.

Det som verkligen utmärker SevenDay är deras prisgaranti, som innebär att om du hittar ett lån med lägre totalpris (effektiv ränta) hos någon annan långivare i Sverige, garanterar de att matcha konkurrentens villkor. Det är en utmärkt erbjudande som du definitivt bör dra nytta av om du överväger att ta ett lån hos SevenDay och hittar en långivare med bättre ränta. I de flesta fall behöver du inte åberopa den förmånen eftersom SevenDays lån redan är bland de billigaste i sin nisch.

Hos Sevenday har du också möjlighet att teckna ett lån med flexibel löptid. Något som innebär att du när som helst kan välja en längre löptid på ditt lån och därmed pressa ner månadskostnaden rejält. Det här är relativt ovanligt i branschen och ger klara pluspoäng. Men tänk på att en längre löptid innebär att totalkostnaden för ett lån blir högre.

Möjligheterna att anpassa lånet efter hand är också ett plus. Om du redan blivit beviljad ett privatlån kan du göra tillägg och utöka lånebeloppet upp till SevenDays lånetak på 500 000 kronor. Ytterligare en fördel är att du kan be om betalningsfria månader.

Nackdelar med SevenDay

Sevenday har en förhållandevis hög uppläggningsavgift. Något som är en klar nackdel för de som vill ta ett mindre lån. Lånar du en större summa med längre löptid spelar avgiften däremot mindre roll och vägs upp av den låga räntan. Men man ska också komma ihåg att räntan sätts individuellt så du är inte garanterad den lägsta räntan som erbjuds. Personer som har en god ekonomi har en klar fördel och bör ha goda möjligheter att förhandla ner sin ränta till det lägre spannet. Omvänt är upplägget mindre fördelaktigt för personer med knackiga finanser som riskerar att få en betydligt högre ränta för samma lån eller bli nekade.

De högt ställda kraven som effektivt utestänger många potentiella låntagare drar också ner helhetsintrycket något. Inte minst det faktum att SevenDay inte tillåter pågående smslån. SevenDay lyfter gärna fram möjligheten att samla sina lån  genom att teckna ett större privatlån till fördelaktiga villkor i sin marknadsföring. Det är då synd att personer som dras med flera dyra snabblån inte kan lösa dem genom att ta ett större lån hos SevenDay.

Bra att veta

Kundtjänstens öppettider är generösa under vardagar. Helgtid är kundtjänsten är dessvärre stängd.

Om du vill använda ditt lån att för att lösa andra smålån finns en fiffig funktion som löser dem åt dig, helt automatiskt. Allt du behöver göra är att klicka i en ruta i formuläret när du skickar in din ansökan. 

 Utöver lånen erbjuder SevenDay ett sparkonto med ränta upp till 1,5 %, vilket är betydligt högre än de flesta storbankers sparkonton. 

Kontakta SevenDay

Vår metodik

Comparia recenserar långivare med både fokus data och upplevelse. Data representerar ränta, avgifter, återbetalningstid, ålderskrav och andra värden som är tydliga och gå jämföra rakt av. Dessa samlar vi in via villkor, direkt på hemsidan eller genom att kontakta respektive långivare. Upplevelse kan framstå som mer rörligt och vi kollar t.ex. på hur svårt det är att söka, vad tidigare kunder skriver i sina recensioner eller hur ansökningsprocessen upplevs. Sammantaget får långivaren ett betyg som ska vara trovärdigt och kunna ligga till grund för ditt beslut. Du kan även läsa mer om vår redaktionella policy.