Hoppa till innehåll
Recension

Risicum

1

Risicum är ett tryggt val av snabblån, kända för sin professionella kundtjänst, snabba utbetalningar samt inte minst låga priser i förhållande till konkurrenterna. Företaget har funnits sedan 2005 och erbjuder lån upp till 50 000 kr utan UC.

Uppdaterad
Comparia.se » Risicum

Vilka är Risicum?

Risicum är ett varumärke som ägs av Risicum Capital AB. De har varit med sedan låneformen sms lån etablerades i Sverige och har tack vare en lång erfarenhet lärt sig behandla ansökningar snabbt och effektivt. Sedan 2023 har Risicum stängt ner sin verksamhet och om du varit intresserad kan du hitta anra långivare som erbjuder dig att låna upp till 50 000 kr.

Det är fullt möjligt att Risicum har snabblånebranschens bästa kundtjänst. De har alltid varit trevliga och mycket kunniga de gånger Comparia ringt – något som även bekräftas av många kunder.

Fördelar

  • Risicums kunder har nästan uteslutande goda ord att säga om bolaget
  • Priserna är också riktigt bra i förhållande till många andra låneförmedlare

En annan fördel med Risicums lån är möjligheten att få pengarna utbetalda vardagskvällar till och med kl 21 samt på helgerna: lör 9–17, sön 11–17. Ytterligare ett plus är att de inte använder UC vilket möjliggör ansökningar med hjälp av andra kreditupplysningsbolag.

Nackdelar

  • Ingen chatt-kundtjänst
  • Stängt ner verksamheten

Kontakta Risicum

Vår metodik

Comparia recenserar långivare med både fokus data och upplevelse. Data representerar ränta, avgifter, återbetalningstid, ålderskrav och andra värden som är tydliga och gå jämföra rakt av. Dessa samlar vi in via villkor, direkt på hemsidan eller genom att kontakta respektive långivare. Upplevelse kan framstå som mer rörligt och vi kollar t.ex. på hur svårt det är att söka, vad tidigare kunder skriver i sina recensioner eller hur ansökningsprocessen upplevs. Sammantaget får långivaren ett betyg som ska vara trovärdigt och kunna ligga till grund för ditt beslut. Du kan även läsa mer om vår redaktionella policy.