Hoppa till innehåll
Nstart logo
Recension

Nstart

4

Nstart är en långivare som ger dig en andra chans. Genom deras nystartslån får du ett samlingslån som inte kräver säkerhet. De har 4,7 av 5 i omdöme hos TrustPilot och vår uppfattning är att de ger dig som behöver hjälp en trygg och fin process.

Uppdaterad
Comparia.se » Nstart
Ansök hos Nstart

Fördelar

 • Inget krav på borgenär
 • Kan bevilja trots skulder hos KFM
 • Enkel process

Nackdelar

 • Hög ränta för privatlån

Låninformation

 • Lånebelopp: 30000 - 500000 kr
 • Ränta: 17.80 - 27.95%
 • Löptid: 2 - 15 år
 • Ålderskrav: 18 år
 • Kreditupplysning: UC
 • Betalningsanmärkning: Accepteras
 • Direktutbetalning: Nej

Om Nstart

Nstart är ett finansbolag som fokuserat på att hjälpa personer som har en tuff ekonomisk situation. Rent konkret innebär det att du med flera dåliga krediter och lån kan ansöka om ett samlingslån eller nystartslån som bakar ihop gamla skulder till ett nytt med bättre villkor. Detta upplägg inte ovanligt men Nstart har större överseende och beviljar fler lån än vanliga långivare eller låneförmedlare.

Nackdelen blir då ett högre ränteläge än att ansöka om ett samlingslån hos en låneförmedlare som kan erbjuda ränta från dryga 3% och Nstart har en start från 17%.

Omdöme

Enligt flera källor har Nstart ett gott omdöme ett högt snitt. Flera av kunderna verkar nöjda med hela processen och tackar specifika medarbetare för deras insats och stöd för att komma vidare i sin ansökan. T.ex. har Nstart ett omdöme på 4,7 av 5 hos TrustPilot.

Vi märker dock i undersökningen att en del användare är missnöjda och ifrågasätter antalet positiva omdömen. Vi ser ingen anledning att vara orolig men vill ge en transparent bild av de omdömen vi noterar.

Räntan hos Nstart

Räntan hos Nstart är mellan 17.80 – 27.95% i skrivande stund (7 december 2023). Det är en relativt hög ränta och det går ifrågasätta hur mycket av en omstart det faktiskt skulle bli för många. Att vända sig direkt till en låneförmedlare och ansöka om ett privatlån kan innebära en lägre ränta. Viktigt komma ihåg är att Nstart har andra kritierer än vanliga banker och om du har anmärkningar kan det innebära att du inte har så många alternativ. Och med tanke på begränsade alternativ är 17 – 27 procent ränta kanske bra.

Viktigaste är att du är medveten och räknar på dina olika alternativ och inte bara tar första bästa. Gör ordentlig undersökning och förstå vad du kommer betala varje månad, denna typ av lån har ett stort fokus och det är att du ska komma på fötterna igen. Det är viktigt.

Kontakta Nstart

Vår metodik

Comparia recenserar långivare med både fokus data och upplevelse. Data representerar ränta, avgifter, återbetalningstid, ålderskrav och andra värden som är tydliga och gå jämföra rakt av. Dessa samlar vi in via villkor, direkt på hemsidan eller genom att kontakta respektive långivare. Upplevelse kan framstå som mer rörligt och vi kollar t.ex. på hur svårt det är att söka, vad tidigare kunder skriver i sina recensioner eller hur ansökningsprocessen upplevs. Sammantaget får långivaren ett betyg som ska vara trovärdigt och kunna ligga till grund för ditt beslut. Du kan även läsa mer om vår redaktionella policy.