Hoppa till innehåll
Recension

Monetti

3

Monetti är en av de äldsta kreditgivarna på marknaden och gick tidigare under namnet Folkia.

Uppdaterad
Comparia.se » Monetti

Kontakt

  • Folkefinans AS Norge, Filial Sverige
  • [email protected]
  • 08 588 581 00
  • Götgatan 78, 102 66 Stockholm

Prisexempel

Lånebelopp krBetala totalt
2 0002 459
3 0003 491
5 0005 555
*Totalkostnad 1 månad lån med Monettilånet.

Vilka är Monetti?

Monetti är ett konsumentkreditbolag som startade 2006 och är en filial till Folkefinans. Företaget inriktar sig på finansiella tjänster vars behov vanligtvis inte täcks av traditionella banker, såsom bilreperationer, tandläkarbesök, eller andra oanade utgifter. Tanken bakom verksamheten är att förenkla tillvaron för dig som behöver ett smslån.

Fördelar

Ett par fördelar med Monetti är att du slipper ta en UC vid ansökan om lån. Du kan även få igenom ett lån trots att du har en betalningsanmärkning sedan tidigare. Har du Swedbank, Handelsbanken eller SEB så har du oftast pengarna på ditt konto inom 15 min efter uttaget är gjort. För resterande banker så gör vi överföringen samma dag senast klockan 17:00, eller nästkommande bankdag.

Ett extra plus i kanten är att du enbart behöver vara 18 år gammal för att kunna ta ett lån via Monetti.

Nackdelar

Något som Monetti saknar i dagsläget är ett räntefritt lånerbjudande till sina nya kunder. Finns även ingen chatt kundtjänst. Sammantaget är de negativa delarna små men dåligt erbjudande och svåra möjligheter att ta kontakt är kännbart.

Bra att veta

En förutsättning för att du ska få låna av Monetti är att du är minst 18 år gammal, har en taxerad inkomst, och är folkbokförd i Sverige. Du kan låna upp till 20 000 kr med en avtalstid på högst 12 månader. Ansök via internet, har du lån sedan innan kan du ansöka med sms. Lån utan dolda avgifter eller ansökningsavgifter. Kundtjänst är öppet 7 dagar veckan.

Vår metodik

Comparia recenserar långivare med både fokus data och upplevelse. Data representerar ränta, avgifter, återbetalningstid, ålderskrav och andra värden som är tydliga och gå jämföra rakt av. Dessa samlar vi in via villkor, direkt på hemsidan eller genom att kontakta respektive långivare. Upplevelse kan framstå som mer rörligt och vi kollar t.ex. på hur svårt det är att söka, vad tidigare kunder skriver i sina recensioner eller hur ansökningsprocessen upplevs. Sammantaget får långivaren ett betyg som ska vara trovärdigt och kunna ligga till grund för ditt beslut. Du kan även läsa mer om vår redaktionella policy.