Hoppa till innehåll
Recension

Lumify

Lumify är ett varumärke under Luma Finans AB. Låna upp till 6000 kr utan ränta.

Ansök hos Lumify

Sammanfattning av Lumify

  • Lånebelopp: 2000 - 70000 kr
  • Ränta: - %
  • Löptid: 3 mån - 8 år
  • Ålderskrav: år
  • Kreditupplysning: Creditsafe
  • Betalningsanmärkning: Inte OK
  • Direktutbetalning: Ja

Kontakt

Prisexempel

Lånebelopp krLägst att betala/mån
2000 kr2626
5000 kr5930
10000 kr10060
Beräkningarna är gjorda på att man betalar tillbaka på 30 dagar

Vilka är Lumify?

Luma Finans AB’s verksamhet är ett licensierat Konsumentkreditinstitut som står under Finansinspektionen och Konsumentverkets tillsyn. Lumify erbjuder lån mellan 2000- 20 000. Första gången du lånar hos Lumify är det högsta beloppet som du kan låna 6000 kr, maxbeloppet på 20 000 kr är endast tillgängligt för återvändande kunder. Hos Lumify är löptiden till en början alltid en månad. Lånar du 2000-6000 kr och betalar tillbaka inom 30 dagar är lånet räntefritt. Det enda som tillkommer är en aviseringsavgift på 60 kr. Det går att förlänga sin betalningstid, men då tillkommer förlängningsavgift, eventuell upplupen ränta samt en aviseringsavgift. Önskas ytterligare förlängning finns möjlighet att betala krediten med det så kallade Lägst att betala-beloppet. Detta belopp består av upplupen ränta, amortering av kapitalet samt en aviseringsavgift.

Behandlingen av ens ansökan hos Lumify sker på ett par minuter. Har du ett konto hos SEB så finns pengarna på kontot inom 15 minuter efter det att ansökan har godkänts. För andra banker finns pengarna i regel på kontot samma eftermiddag om ansökan inkommit tidigt en helgfri vardag. Ansöker man senare under dagen eller under en helgdag så kommer dina pengar in nästföljande bankdag.

Fördelar

Snabb handlingstid. En genomsnittlig ansökan tar endast ett par minuter från det att den har påbörjats till dess att den har godkänts.

Har man sitt bankkonto hos SEB tar det högst 15 minuter innan man har pengarna på sitt konto efter det att ansökan har godkänts.

Nackdelar

Att utgångsläget alltid är en månads löptid. Om man aktivt ber om en förlängning av ens betalningsperiod tillkommer extra avgifter.

Bra att veta

Som ny kund hos Lumify kan man som mest låna 2000 – 6000 kr. Maxbeloppet på 20 000 är endast tillgängligt för återkommande kunder. På lån över 6000 kr tillkommer en uppläggningsavgift på 395 kr. De lån som erbjuds hos Lumify räknas som högkostnadskrediter då den effektiva räntan på krediten är minst 30% högre än den referensränta som Riksbanken fastställt. 

Lumifys kundtjänst har öppet alla helgfria vardagar, måndag till fredag, mellan 9:00 och 17:00.