Hoppa till innehåll
Recension

Loanstep

4

Loanstep är en liten uppstickare som är värd att hålla ögonen på, inte minst eftersom de erbjuder både nya och återkommande kunder möjlighet att återbetala lånet inom 14 dagar och då helt slippa betala ränta.

Uppdaterad
Comparia.se » Loanstep
Ansök hos Loanstep

Fördelar

  • Omtyckta
  • Räntefritt erbjudande
  • BankID

Låninformation

  • Lånebelopp: 10000 - 25000 kr
  • Ränta: 22.20 - 38.40%
  • Löptid: 5 mån - 3 år
  • Ålderskrav: 18 år
  • Kreditupplysning: Bisnode
  • Betalningsanmärkning: Accepteras
  • Direktutbetalning: Ja

Kontakt

Prisexempel

Lånebelopp krBetala totalt
3 0003 840
5 0006 361
*Totalkostnad om du betalar inom 30 dagar.

Loanstep lånar ut högst 25 000 kr men uppger att de inom kort kommer att höja beloppen. Prisexemplen ovan är för lån som betalas tillbaka inom 30 dagar. Tänk på att om du betalar tillbaka inom 14 dagar betalar du ingen ränta utan återbetalar bara samma summa som du lånade.

Vilka är Loanstep?

Loanstep är ett varumärke som ägs av Savelend Sweden AB och som fram tills nyligen legat väldigt lågt. Man har nästan fått intrycket att de inte velat låna ut pengar och därför har många kunder missat att de finns. Vilket är synd, eftersom Loanstep har ett riktigt bra erbjudande för både nya och återkommande kunder.

Fördelar

Hos Loanstep kan du ta ett snabblån från 3 000 kr upp till 25 000 kr. Om du betalar tillbaka inom 14 dagar är lånekostnaden 0 kr. Du betalar alltså bara tillbaka exakt samma belopp som du lånade. Det finns andra aktörer som har detta erbjudande, men då endast för nya kunder. Därför är Loansteps initiativ värt att uppmärksamma och hylla. Det är olika rabatter beroende på hur snabbt du betalar tillbaka.

Att de dessutom inte använder UC och har en väldigt trevlig ansökningsprocess gör inte saken sämre.

Nackdelar

För den som inte återbetalar inom 14 dagar blir lånet dessutom ungefär lika dyrt som ett vanligt sms lån, och då försvinner lite av magin i det hela. Idag är högsta belopp 5000 kr att låna. Dom erbjöd förut lån på 15 000 kr det kan vara missvisande då fortfarande står kvar på sajt. Det är inte tillhör inte den billigaste aktören på marknaden.

Bra att veta

Du måste logga in med mobilt BankID för att kunna använda Loansteps tjänster. Moderbolaget Savelend bedriver även så kallad person-till-person utlåning (P2P-lån). Privatpersoner kan investera i dessa lån och enligt SaveLend förvänta sig en avkastning om 7-9 % årligen.

Vår metodik

Comparia recenserar långivare med både fokus data och upplevelse. Data representerar ränta, avgifter, återbetalningstid, ålderskrav och andra värden som är tydliga och gå jämföra rakt av. Dessa samlar vi in via villkor, direkt på hemsidan eller genom att kontakta respektive långivare. Upplevelse kan framstå som mer rörligt och vi kollar t.ex. på hur svårt det är att söka, vad tidigare kunder skriver i sina recensioner eller hur ansökningsprocessen upplevs. Sammantaget får långivaren ett betyg som ska vara trovärdigt och kunna ligga till grund för ditt beslut. Du kan även läsa mer om vår redaktionella policy.