Hoppa till innehåll
Recension

Lendsafe

4

Lendsafe är en låneförmedlare som samarbetar med Sambla. Genom att ansöka om ett lån kan du jämföra erbjudanden från upp till 40 olika långivare. Det bästa är att endast en kreditupplysning tas.

Uppdaterad
Comparia.se » Lendsafe
Ansök hos Lendsafe

Om Lendsafe

Lendsafe är registrerat hos Finansinspektionen. Det innebär att de följer rådande regelverk och standarder som krävs för att bedriva en verksamhet inom låneförmedling i Sverige. Företaget ägs och drivs av ett danskt företag vid namn Tjeklån ApS. Deras huvudkontor är beläget i Aarhus.

Genom sitt samarbete med låneförmedlaren Sambla förenklar och effektiviserar Lendsafe processen att ansöka om ett lån för sina kunder. När du ansöker om ett lån via dem är det Sambla som hanterar din ansökan. De skickar i sin tur ut ansökan till sina samarbetspartners, närmare bestämt upp till 40 olika långivare. Detta ger dig möjlighet att jämföra flera olika låneerbjudanden och välja det som bäst passar ditt behov.

Detta samarbete gör att Lendsafe kan tillhandahålla en tjänst där du ansöker om ett lån, får flera olika erbjudanden och jämför dessa med varandra. Genom att ställa erbjudandena mot varandra kan du hitta det mest förmånliga lånet för dig. Allt detta sker genom en enda ansökan. Det sparar dig inte bara tid utan innebär också att endast en kreditupplysning tas.

Gör en ansökan och välj sedan mellan flera erbjudanden

För att kunna låna pengar via Lendsafe behöver du uppfylla vissa krav, såsom:

  • Ålder: Du måste vara minst 18 år gammal.
  • Inkomst: Du måste ha en fast månadsinkomst på minst 12 500 kr.
  • Folkbokföring: Du behöver vara folkbokförd i Sverige sedan minst ett år.
  • Kreditvärdighet: Du får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden under de senaste sex månaderna.

Om du uppfyller dessa krav kan du använda tjänsten för att ansöka om ett lån på mellan 5 000 kr och 600 000 kr. Räntan sätts individuellt utifrån utfallet av din kreditupplysning. Även om du har betalningsanmärkningar kan det vara möjligt att bli erbjuden ett lån. Vissa av långivarna i nätverket bortser från sådana anmärkningar. I vissa fall blir räntan för lånet då lite högre.

När du skickar in en låneansökan är svarstiden relativt kort. Under vardagar kan du förvänta dig att  få svar från de olika bankerna inom 24 timmar. Om du har ansökt om ett mindre lånebelopp kan du även få erbjudanden under helgen. Värt att poängtera är att en ansökan hos Lendsafe inte är bindande. Du väljer själv huruvida du vill acceptera något av erbjudandena.

Kundtjänst

Du kan enkelt komma i kontakt med Lendsafes kundtjänst. Den håller öppet på vardagar under kontorstid och kan nås via telefon eller e-post. Deras telefonnummer är 0770-22 01 80 och e-postadressen är [email protected].

På deras webbplats finns även en FAQ-sida där du kan hitta svar på en rad olika frågor som rör deras låneprocess och tjänst. Den sidan är en bra utgångspunkt när du vill få en bättre förståelse för hur Lendsafe fungerar och vad du kan förvänta dig av tjänsten. Till exempel kan du få svar på huruvida det är möjligt att låna med betalningsanmärkning och utan UC.

Kontakta Lendsafe

Vår metodik

Comparia recenserar långivare med både fokus data och upplevelse. Data representerar ränta, avgifter, återbetalningstid, ålderskrav och andra värden som är tydliga och gå jämföra rakt av. Dessa samlar vi in via villkor, direkt på hemsidan eller genom att kontakta respektive långivare. Upplevelse kan framstå som mer rörligt och vi kollar t.ex. på hur svårt det är att söka, vad tidigare kunder skriver i sina recensioner eller hur ansökningsprocessen upplevs. Sammantaget får långivaren ett betyg som ska vara trovärdigt och kunna ligga till grund för ditt beslut. Du kan även läsa mer om vår redaktionella policy.