Hoppa till innehåll
Recension

Lendify

Lendify är ett så kallat peer-to-peer lån, vilket innebär att pengarna som lånas ut kommer från andra privatpersoner. Lendify agerar endast mellanhand, och på så vis behövs ingen bank.

Ansök hos Lendify

Sammanfattning av Lendify

  • Lånebelopp: 20000 - 500000 kr
  • Ränta: 2.95 - 17%
  • Löptid: 1 - 15 år
  • Ålderskrav: 18 år
  • Kreditupplysning: UC
  • Betalningsanmärkning: Inte OK
  • Direktutbetalning: Ja

Kontakt

Prisexempel

Lånebelopp krMånadskostnad kr
20 000422
100 0002 109
300 0006 327

*Exemplet avser en återbetalningstid på fem år med en effektiv ränta på 10,1%. Räntan sätts individuellt.

Vad är Lendify?

Lendify är ett fintechbolag som erbjuder kunderna blancolån från 20 000 kr upp till 500 000 kr. Dock är det inte Lendify själva som står för kapitalet, utan pengarna kommer från privatpersoner som investerar i lånen. Som privatperson kan du alltså välja om du vill låna pengar eller investera i andras lån. Den som hittar rätt lån att investera i kan få en förhållandevis bra avkastning i form av räntor på lånen.

Företaget är uppbackat av tunga investerare och drivs enligt vår mening professionellt. Plattformen är avancerad men snabb och enkel att använda.

Fördelar

Lendify är ett relativt sett billigt blancolån, och kan passa bra för dig som vill samla dyra lån och krediter. Räntan sätts individuellt och varierar f.n. från 2,95% upp till 17,00%. Det är ett av de billigaste privatlånen vi jämför hos Comparia. En annan fördel är att Lendify genom modern teknik kan betala ut pengarna direkt till dig som blir godkänd. Glöm bankdagar!

Nackdelar

Lendify kräver en årsinkomst på minst 180 000 kr och tar alltid kreditupplysning via UC. De accepterar inte heller betalningsanmärkningar och du måste vara folkbokförd i Sverige. Dom kan vilja ha lönebesked, osv och kan godkänna på lån på lägre inkomst.

Bra att veta

Pengarna som du lånar kommer från privatpersoner som väljer att investera i ditt lån. Men personliga uppgifter delas aldrig mellan långivare och låntagare, så du är helt anonym gentemot långivaren.