Hoppa till innehåll
Freedom Finance logo
Recension

Freedom Finance

4

Freedom Finance är ett väletablerat företag som låter dig jämföra privatlån från flera långivare. Denna låneförmedlare har närmare två decenniers erfarenhet och sticker därmed i mängden som en pålitlig och stabil aktör. Detta återspeglas också i deras omfattande samarbete med flera ledande svenska banker och långivare.

Uppdaterad
Comparia.se » Freedom Finance
Ansök hos Freedom Finance

Kontakt

Om Freedom Finance

Freedom Finance grundades 1999 och är en del av Zmarta Group. Företaget har över 200 anställda och deras huvudkontor ligger i Ängelholm. De har även kontor i Stockholm, Helsingfors och Hamburg.

Denna oberoende låneförmedlare har tillstånd från Finansinspektionen att bedriva verksamhet som försäkringsförmedlare. De följer de regler och standarder som krävs för att bedriva denna typ av verksamhet i enlighet med svensk lagstiftning. För kunderna är detta en trygghet då det innebär att en statlig myndighet ansvarar för regleringen och tillsynen av verksamheten.

Med en enda kreditupplysning kan du jämföra flera olika lån

En av de stora fördelarna med Freedom Finance är deras förmåga att möta behoven hos en bred kundkrets. Även personer med betalningsanmärkningar har möjlighet att låna pengar via deras plattform. Därmed öppnas möjligheten upp för den breda massan att få tillgång till privatlån, även de med lite sämre ekonomiska förutsättningar. Det är dock viktigt att förstå att lånevillkoren kan variera beroende på dina individuella omständigheter.

Den tjänst som denna låneförmedlare tillhandahåller är inte bara omfattande utan även kundcentrerad. Freedom Finance skiljer sig från många andra låneförmedlare på så vis att de möjliggör en personlig kontakt med erfarna lånehandläggare. Genom att kontakta dem kan du få gratis rådgivning och vägledning. Detta är uppskattat och viktigt för kunder som söker skräddarsydda lösningar och gärna vill vägledas genom låneprocessen.

Dessutom är det både enkelt och smidigt att ansöka om ett privatlån via denna låneförmedlare. Endast en kreditupplysning tas hos UC och du kan sedan jämföra erbjudanden från en rad olika långivare. Med en enda ansökan kan du få erbjudanden från över 30 banker och låneinstitut. Detta innebär att du inte bara sparar tid utan även slipper att flertalet kreditupplysningar tas på dig av olika långivare. Då Freedom Finance är en oberoende låneförmedlare favoriserar de inte någon specifik aktör.

Vad gäller lånevillkor kan du låna upp till 600 000 kr utan säkerhet. Räntan sätts individuellt utifrån flera faktorer, däribland din ekonomiska situation. Du har således goda möjligheter att hitta ett lån som passar ditt unika behov och dina specifika förutsättningar.

Kundtjänst

Om du vill komma i kontakt med Freedom Finance bör du känna till att deras kundtjänst finns tillgänglig dygnet runt. Detta är en stor skillnad jämfört med andra låneförmedlare och långivare som vanligtvis endast har öppet under kontorstid.

Så här kan du komma i kontakt med kundtjänsten:

  • Telefon: Du kan ringa dem på 0431-47 47 00.
  • E-post: Det går även bra att mejla dem på [email protected].
  • Brev: Företagets postadress är: Zmarta AB, Box 1068, 262 21 Ängelholm.

På sin webbplats har de även en sida med svar på vanliga frågor. Genom att surfa in på den kan du få svar på de flesta frågor som du kan tänkas fundera på.

Vår metodik

Comparia recenserar långivare med både fokus data och upplevelse. Data representerar ränta, avgifter, återbetalningstid, ålderskrav och andra värden som är tydliga och gå jämföra rakt av. Dessa samlar vi in via villkor, direkt på hemsidan eller genom att kontakta respektive långivare. Upplevelse kan framstå som mer rörligt och vi kollar t.ex. på hur svårt det är att söka, vad tidigare kunder skriver i sina recensioner eller hur ansökningsprocessen upplevs. Sammantaget får långivaren ett betyg som ska vara trovärdigt och kunna ligga till grund för ditt beslut. Du kan även läsa mer om vår redaktionella policy.