Hoppa till innehåll
Recension

Facit bank

3

Facit bank är en rykande färsk aktör som erbjuder lån upp till 200 000 kr. De har i skrivande stund 209 omdömen och ett genomsnittligt betyg på 4,6 hos TrustPilot.

Uppdaterad
Comparia.se » Facit bank

Låninformation

  • Lånebelopp: 10000 - 200000 kr
  • Ränta: 8.9 - 16.9%
  • Löptid: 1 - 10 år
  • Ålderskrav: 20 år
  • Kreditupplysning: UC
  • Betalningsanmärkning: Inte OK
  • Direktutbetalning: Nej

Omdöme

Vi på Comparia.se har gått igenom Facit Bank och får en god uppfattning. Det är en väldigt avskalad hemsida med lite information och lånet i fokus, vilket uppleves som trevligt men inte så förtroendeingivande. Däremot kontrollerar vi omdömen från externa källor och de har 4,6 av 5 hos TrustPilot. Det tyder på att upplevelser från andra kunder varit bra, vilket inger ett förtroende såklart.

Deras lån är smart och strategiskt placerat i ett mellansegment. De är inte ett snabblån men inte heller det privatlånet med lägst ränta utan någonstans i mitten. Du kan låna upp till 200 000 kr med en ränta ifrån 8,9%. Till skillnad från t.ex. Bank Norwegian som har lån upp till 600 000 kr och ränta från 3%.

Ansökan och utbetalning

Ansökan sker på ett traditionellt vis genom att fylla i dina uppgifter direkt på deras hemsida. Du behöver lämna information som inkomst och andra ekonomiska frågor. Svar får du inom ett par dagar och om du blir beviljad ett lån sker utbetalning inom 4-5 arbetsdagar. Med andra ord är Facit Bank inget snabblån och utbetalning sker inte direkt.

Kontakta Facit bank

Vår metodik

Comparia recenserar långivare med både fokus data och upplevelse. Data representerar ränta, avgifter, återbetalningstid, ålderskrav och andra värden som är tydliga och gå jämföra rakt av. Dessa samlar vi in via villkor, direkt på hemsidan eller genom att kontakta respektive långivare. Upplevelse kan framstå som mer rörligt och vi kollar t.ex. på hur svårt det är att söka, vad tidigare kunder skriver i sina recensioner eller hur ansökningsprocessen upplevs. Sammantaget får långivaren ett betyg som ska vara trovärdigt och kunna ligga till grund för ditt beslut. Du kan även läsa mer om vår redaktionella policy.