Hoppa till innehåll
Recension

Digipant

3

Digipant är en del av Sefina Pantbank och erbjuder en digital lösning för att köpa, låna och värdera guld. Deras fokus är enkel upplevelse från början till slut. Genom en sömlös plattform och Swish som betalningsmetod kommer alla dina ärenden, oavsett belåning eller försäljning att vara smidigt.

Uppdaterad
Comparia.se » Digipant

Lång historia

Digipant har genom sitt ägarbolag över 130 års erfarenhet av pantsättning. Det skapar en enorm trygghet för många och omdömena är överväldigande goda. För dig som inte är bekant med en pantbank så lånar Digipant ut pengar med säkerhet på värdefulla föremål.

Vem kan låna med Digipant?

För att låna pengar via Digipant behöver du vara fyllda 18 år och ha ett giltigt BankID. Det andra är ett föremål i guld du önskar att pantsätta. Eftersom säkerheten är i fysisk guld krävs ingen säkerhet i din betalningsförmåga på samma sätt. De erbjuder därmed lån utan UC vilket innebär att pantsättning av guldet inte kommer dyka upp i ditt kreditregister.

Använda Digipant steg för steg

Låna, sälja och använda Digipant är mycket enkelt! Processen består tre enkla steg.

  1. Beställ en pantbox. Det första du gör är att beställa en pantbox hem till din brevlåda. Det är helt gratis och tar 1-3 arbetsdagar.
  2. Skicka in guldet. Förpacka enligt instruktioner och lämna sedan på ett postombud. Så fort paketet är mottaget och uppackat får du ett svar om du vill sälja eller låna på guldet.
  3. Utbetalning! Så fort du beslutat vad du vill göra genomför Digipant en utbetalning till dig. Du kan välja swish vilket är ett snabbt och smidigt alternativ för utbetalningen.

Kontakta Digipant

Vår metodik

Comparia recenserar långivare med både fokus data och upplevelse. Data representerar ränta, avgifter, återbetalningstid, ålderskrav och andra värden som är tydliga och gå jämföra rakt av. Dessa samlar vi in via villkor, direkt på hemsidan eller genom att kontakta respektive långivare. Upplevelse kan framstå som mer rörligt och vi kollar t.ex. på hur svårt det är att söka, vad tidigare kunder skriver i sina recensioner eller hur ansökningsprocessen upplevs. Sammantaget får långivaren ett betyg som ska vara trovärdigt och kunna ligga till grund för ditt beslut. Du kan även läsa mer om vår redaktionella policy.