Hoppa till innehåll
Avanza logo
Recension

Avanza

4

Avanza är en av Sveriges populäraste banker för sparande och investeringar. De erbjuder även bolån. Vi har recenserat Avanza och samlat saker som kan vara bra att veta.

Uppdaterad
Comparia.se » Avanza
Ansök hos Avanza

Fördelar

  • Mycket populära
  • Stort utbud av tjänster
  • Smidig app

Kontakt

Utbud hos Avanza

Avanza har ett brett utbud av ekonomiska tjänster och det handlar inte bara om att låna pengar. De började som en utmanare till traditionella banker när det kom till aktie- och fondsparande. Idag är de en av Sveriges bästa och populäraste banker för sparande.

Sparkonto

Avanza erbjuder sparkonto med ränta. Du kan ha rörlig ränta men även binda upp till 24 månader. De har något som heter Sparkonto+ där de genom samarbeten erbjuder flera olika räntor från svenska banker. Ofta har dessa konton en högre ränta än deras egna konton men går administrera precis som vanligt direkt i bankappen. I dessa samarbeten har de några av Sveriges högsta sparräntor så vi rekommenderar dig som vill spara i ett konto att se över utbudet.

Vår metodik

Comparia recenserar långivare med både fokus data och upplevelse. Data representerar ränta, avgifter, återbetalningstid, ålderskrav och andra värden som är tydliga och gå jämföra rakt av. Dessa samlar vi in via villkor, direkt på hemsidan eller genom att kontakta respektive långivare. Upplevelse kan framstå som mer rörligt och vi kollar t.ex. på hur svårt det är att söka, vad tidigare kunder skriver i sina recensioner eller hur ansökningsprocessen upplevs. Sammantaget får långivaren ett betyg som ska vara trovärdigt och kunna ligga till grund för ditt beslut. Du kan även läsa mer om vår redaktionella policy.