Monetti_logo

Monetti är en av de äldsta kreditgivarna på marknaden och gick tidigare under namnet Folkia.

Lånebelopp:2 000 - 20 000 kr
Löptid:1 - 12 mån
Eff. årsränta:61 - 1135%
Utbetalningstid:Samma dag
Åldersgräns:18 år
Betalningsanmärkning OK?Ja
Lån utan UC:Ja

Prisexempel

 

Lånebelopp krBetala totalt
2 0002 459
3 0003 491
5 0005 555
*Totalkostnad 1 månad lån med Monettilånet.

Vilka är Monetti?

Monetti är ett konsumentkreditbolag som startade 2006 och är en filial till Folkefinans.
Företaget inriktar sig på finansiella tjänster vars behov vanligtvis inte täcks av traditionella banker, såsom bilreperationer, tandläkarbesök, eller andra oanade utgifter. Tanken bakom verksamheten är att förenkla tillvaron för dig som behöver ett snabbt korttidslån.

Fördelar

Ett par fördelar med Monetti är att du slipper ta en UC vid ansökan om lån. Du kan även få igenom ett lån trots att du har en betalningsanmärkning sedan tidigare.  Har du Swedbank, Handelsbanken eller SEB så har du oftast pengarna på ditt konto inom 15 min efter uttaget är gjort. För resterande banker så gör vi överföringen samma dag senast klockan 17:00, eller nästkommande bankdag.

Ett extra plus i kanten är att du enbart behöver vara 18 år gammal för att kunna ta ett lån via Monetti.

Nackdelar

Något som Monetti saknar i dagsläget är ett räntefritt erbjudande till sina nya kunder. Finns även ingen chatt kundtjänst. 

Bra att veta

En förutsättning för att du ska få låna av Monetti är att du är minst 18 år gammal, har en taxerad inkomst, och är folkbokförd i Sverige. Du kan låna upp till 20 000kr med en avtalstid på högst 12 månader. Ansök via internet, har du lån sedan innan kan du ansöka med sms. Lån utan dolda avgifter eller ansökningsavgifter. Kundtjänst är öppet 7 dagar veckan.