Hoppa till innehåll
Guide

5 fördelar med en låneförmedlare

Sedan 2015 har intresset för låneförmedlare gått i taket och är idag en av de vanligaste vägarna till ett nytt lån. Varför är det så? Vilka fördelar ser låntagare med låneförmedlare som gör det så oerhört intressant? Vi på Comparia.se ska berätta.

1. Enklare överblick vid jämförelse

Att hoppa mellan olika långivares hemsidor och jämföra återbetalningstid, amorteringstyp och räntespann är en administrativ uppgift som du med en låneförmedlare slipper. En ansökan sen får du ett färdigt förslag och lista med de långivare som kan tänkas ge dig ett lån. Där presenteras tydligt vilka villkor som gäller och du kan välja ett som passar dig.

2. Helt gratis att använda

Alla de fördelar vi kommer att nämna är också för dig att dra nytta av helt gratis. En låneförmedlare tar aldrig ut någon kostnader eller dolda avgifter. Betalningen för deras tjänster står långivaren för som hittar dig som ny kund.

3. Du hittar fler alternativ

I Sverige finns det totalt 123 banker. En vanlig låntagare hör av sig till ungefär 3-4 banker. Sannolikheten att det bästa lånet för dig finns hos ett annat alternativ är stor och där är en låneförmedlare bra. De största låneförmedlarna har 40 olika banker anslutna, vilket gör att du kan få upp till 40 olika förslag.

4. Endast en kreditupplysning

Det absolut smartaste med en förmedlare är att de gör en kreditupplysning och verifierar dina betalningsförmåga. Uppgifterna delas sedan med alla anslutna banker som får förhålla sig om ett låneerbjudande ska ges eller inte. Alternativet är att du ansöker hos alla dessa banker direkt, vilket skapar en ny kreditupplysning vid varje tillfälle.

5. Oberoende experter

En låneförmedlare är oberoende och är under tillsyn från Finansinspektionen. Det innebär att du kan lita på en förmedlare och även vara öppen med vad du söker, och de presenterar flera bra alternativ. Transparensen är även den viktig och de kommer aldrig filtrera bort förslag som du har fått.