Hoppa till innehåll
Recension

Moank

Moank erbjuder privatlån utan säkerhet mellan 25 000 upp till 600 000 kr. De har goda omdömen och är ett mycket populärt alternativ i Sverige.

Ansök hos Moank

Sammanfattning av Moank

  • Lånebelopp: 25000 - 600000 kr
  • Ränta: 4.90 - 14.95%
  • Löptid: 1 - 15 år
  • Ålderskrav: 20 år
  • Kreditupplysning: UC
  • Betalningsanmärkning: OK
  • Direktutbetalning: Nej

Kontakt

Prisexempel

Lånebelopp krBetala totalt
5 0005 274
10 00010 548
20 000 kr21 096

Samtliga tre prisexempel är tagna med en återbetalningstid om 3 månader. Vid längre återbetalningstider ökar räntan, dock är den maximalt 29,90 % vilket gör Moank till branschens kanske billigaste snabblån.

Vilka är Moank?

Moank AB är en långivare som först dök upp 2016 och som tillhör den nya generationens billiga snabblån. På Comparia gillar vi de här nya aktörerna då de pressar priserna och belönar konsumenter som sköter sina åtaganden.

Fördelar

Den största fördelen med Moank är priset. Maxräntan är låga 29,90 % men i realiteten blir räntan ännu lägre för de flesta kunder. Moank jobbar nämligen med ett belöningssystem där återkommande kunder får en lägre ränta i takt med att de sköter sina återbetalningar.

Återbetalningstiden är flexibel och varierar från 3 månader upp till 2 år. Den som vill låna en mindre summa över en längre tid hittar knappast ett billigare snabblån. Moank uppger att de godkänner låntagare med högst två betalningsanmärkningar.

Nackdelar

Moank tar alltid en UC, även på lägsta beloppet som är 5 000 kr. Man hade gärna önskat att det gick att låna mer än 20 000 kr första gången och frågan är om kunder med god ekonomi verkligen offrar en UC på så låga belopp?

Det ska dock läggas till att återkommande kunder har möjlighet att utöka lånet upp till 50 000 kr.

Minst 20 år gammal du måste även ha en senast deklarerad årsinkomst om minst 120 000 kr samt ha tillgång till BankID. Det är märkligt att Moank inte valt att samarbeta med andra kreditupplysningsföretag som Creditsafe eller Bisnode. Moank uppger att det tar en bankdag att få pengarna, vilket är långsamt om man vill konkurrera med snabblånen.

Bra att veta

Moank är ett riktigt bra lån för de som uppfyller villkoren och behöver låna pengar. Räntan är låg och priserna redovisas ärligt och tydligt. Ett intressant grepp är också att det går att samla poäng genom att sköta betalningarna. Poängen ger dig lägre ränta och högre kreditgräns. Men om kreditprövningen är alltför hård kommer Moank tappa många kunder till de mer renodlade snabblånen.