Hoppa till innehåll
Moank logo
Recension

Moank

4

Moank erbjuder privatlån utan säkerhet mellan 25 000 upp till 600 000 kr. De har goda omdömen och är ett mycket populärt alternativ i Sverige.

Uppdaterad
Comparia.se » Moank
Ansök hos Moank

Fördelar

  • 0 kr aviavgift via autogrio
  • Lågt räntespann
  • Lägga till låneskydd

Låninformation

  • Lånebelopp: 25000 - 600000 kr
  • Ränta: 4.90 - 14.95%
  • Löptid: 1 - 15 år
  • Ålderskrav: 20 år
  • Kreditupplysning: UC
  • Betalningsanmärkning: Accepteras
  • Direktutbetalning: Nej

Kontakt

Vilka är Moank?

Moank AB är en långivare som först dök upp 2016 och som tillhör den nya generationens billiga snabblån. På Comparia gillar vi de här nya aktörerna då de pressar priserna och belönar konsumenter som sköter sina åtaganden. Under 2020 gjorde man ett skifte och numera är Moank klassat som ett privatlån, med bättre räntor och tryggare återbetalningstider.

Fördelar

Den största fördelen med Moank är priset. Maxräntan är låga 29,90 % men i realiteten blir räntan ännu lägre för de flesta kunder. Moank jobbar nämligen med ett belöningssystem där återkommande kunder får en lägre ränta i takt med att de sköter sina återbetalningar.

Återbetalningstiden är flexibel och varierar från 3 månader upp till 2 år. Den som vill låna en mindre summa över en längre tid hittar knappast ett billigare snabblån. Moank uppger att de godkänner låntagare med högst två betalningsanmärkningar.

Nackdelar

Moank tar alltid en UC, även på lägsta beloppet som är 5 000 kr. Man hade gärna önskat att det gick att låna 20 000 kr första gången och frågan är om kunder med god ekonomi verkligen offrar en UC på så låga belopp?

Minst 20 år gammal du måste även ha en senast deklarerad årsinkomst om minst 120 000 kr samt ha tillgång till BankID. Det är märkligt att Moank inte valt att samarbeta med andra kreditupplysningsföretag som Creditsafe eller Bisnode. Moank uppger att det tar en bankdag att få pengarna, vilket är långsamt om man vill konkurrera med snabblånen.

Bra att veta

Moank är ett riktigt bra lån för de som uppfyller villkoren och behöver låna pengar. Räntan är låg och priserna redovisas ärligt och tydligt. Ett intressant grepp är också att det går att samla poäng genom att sköta betalningarna. Poängen ger dig lägre ränta och högre kreditgräns. Men om kreditprövningen är alltför hård kommer Moank tappa många kunder till de mer renodlade snabblånen.

Vår metodik

Comparia recenserar långivare med både fokus data och upplevelse. Data representerar ränta, avgifter, återbetalningstid, ålderskrav och andra värden som är tydliga och gå jämföra rakt av. Dessa samlar vi in via villkor, direkt på hemsidan eller genom att kontakta respektive långivare. Upplevelse kan framstå som mer rörligt och vi kollar t.ex. på hur svårt det är att söka, vad tidigare kunder skriver i sina recensioner eller hur ansökningsprocessen upplevs. Sammantaget får långivaren ett betyg som ska vara trovärdigt och kunna ligga till grund för ditt beslut. Du kan även läsa mer om vår redaktionella policy.