Hoppa till innehåll
Recension

Marginalen

4

Marginalen är en svensk nischbank som bland annat erbjuder privatlån upp till 350 000 kr och ett lönekonto med ränta. Det senare är ovanligt och har bidragit till att Marginalen ses som en attraktiv utmanare till storbankerna.

Uppdaterad
Comparia.se » Marginalen
Ansök hos Marginalen

Låninformation

 • Lånebelopp: 25000 - 500000 kr
 • Ränta: 4.52 - 19.32%
 • Löptid: 2 - 15 år
 • Ålderskrav: 21 år
 • Kreditupplysning: UC
 • Betalningsanmärkning: Inte OK
 • Direktutbetalning: Nej

Kontakt

 • Marginalen Financial Services AB
 • [email protected]
 • 0771717710
 • Marginalen Bank, Box 261 34, 100 41 Stockholm

Vilka är Marginalen Bank?

Marginalen är en svensk bank som bildades 2010 när bolaget Marginalen köpte Citibanks svenska verksamhet. I samband med detta tog man över Citibanks banktillstånd och idag erbjuder man de vanligaste banktjänsterna för privatpersoner och företag.

En utmanare till storbankerna

Genom innovation och prispress har Marginalen lyckats etablera sig i Sverige som ett konkurrenskraftigt alternativ till storbankerna. Som kund har du tillgång till lönekonto kopplat till något av bankens kort, sparkonto samt kreditkort. Man har inga fysiska kontor som kunderna kan besöka, utan all kontakt och transaktioner sker över internet eller via telefon. Huvudkontoret ligger i centrala Stockholm.

Det bästa med Marginalen Bank (fördelar)

Vi gillar starkt att Marginalen är ensamma bland de svenska bankerna att erbjuda ränta på lönekontot. Detta i sig är en fullgod anledning att flytta sitt lönekonto till en bank som faktiskt uppskattar att vi väljer att lägga våra surt förvärvade slantar i deras händer. I lönekontot ingår ett vanligt bankkort. Räntan på sparkontona är också mycket bättre än hos storbankerna och omfattas av insättningsgarantin upp till 100 000 €.

Två sorters kreditkort

Kreditkortet, om man vill ha ett sådant, kostar cirka 200kr per år. Det finns även ett kreditkort som heter Travellerkortet och som innehåller bland annat extra förmånliga reseförsäkringar. Detta kort är framtaget för dig som reser ofta och kostar knappt 400 kr per år.

Privatlån upp till 350 000 kr

Marginalens privatlån går att ansöka om på nätet med hjälp av Mobilt BankID och man får besked direkt på skärmen. Tänk på att det tas en UC i samband med ansökan. Vi har i stort sett endast hört positiva saker om att låna från Marginalen. Man godkänner relativt många ansökningar och har en individuellt satt men konkurrenskraftig ränta från 3,50 %. Faktum är att Marginalen Bank, enligt Svenskt Kvalitetsindex (SKI) har Sveriges nöjdaste privatlånekunder.

Du som har en bostad som säkerhet och har drabbats av ekonomiska problem kan ansöka om ”Omstartslånet”. Då lånar du från 150 000 kr och det går att bli beviljad trots betalningsanmärkningar.

Vad är mindre bra?

Vi hade gärna sett att Marginalen erbjudit lägre lånebelopp än 25 000 kr. Många är endast i behov av ett mindre lån och då kan 25 000 kännas som en alltför stor summa att börja med.

Funkar inte med Swish

Marginalen är ännu inte anslutna till Swish, vilket är synd då man har marknadens bästa lönekonto. Så vill du använda Swish är du hänvisad till andra banker. Vi hoppas att det bara är en tidsfråga innan tjänsten blir tillgänglig också för Marginalens kunder.

Bra att veta

Du måste vara minst 20 år för att ansöka om privatlånet och du får inte ha någon betalningsanmärkning som syns.

Vår metodik

Comparia recenserar långivare med både fokus data och upplevelse. Data representerar ränta, avgifter, återbetalningstid, ålderskrav och andra värden som är tydliga och gå jämföra rakt av. Dessa samlar vi in via villkor, direkt på hemsidan eller genom att kontakta respektive långivare. Upplevelse kan framstå som mer rörligt och vi kollar t.ex. på hur svårt det är att söka, vad tidigare kunder skriver i sina recensioner eller hur ansökningsprocessen upplevs. Sammantaget får långivaren ett betyg som ska vara trovärdigt och kunna ligga till grund för ditt beslut. Du kan även läsa mer om vår redaktionella policy.