Bynk_logo

Bynk är en ny långivare som erbjuder privatlån från 10 000 kr upp till 300 000 kr med räntor från 3,95%. Det är chockerande billigt jämfört med många andra aktörer på Comparia.

Lånebelopp: 10 000 - 300 000 kr
Löptid: 3-12 år
Eff. årsränta: 3,95% - 19,95%
Utbetalningstid: 1-2 dgr
Åldersgräns: 20 år
Betalningsanmärkning OK? Nej
Lån utan UC: Nej

Prisexempel

 

Lånebelopp kr Månadskostnad kr
10 000 344
50 000 1 650
100 000 3 193

*Prisexempel ovan är beräknade utifrån en återbetalningstid på 3 år. Du kan ändra återbetalningstid om du vill.

Bynk uppger att den effektiva räntan vanligtvis blir mellan 4,95% och 17,55%.

Vilka är Bynk?

Bynk är en ny lånestartup som lanserats av Lendo-grundaren Dennis Ahlsén. Bakom sig har Bynk mediejätten Schibsted, vilket betyder att det finns gott om pengar och en långsiktig plan för framtiden.

Vill bli mobilbank

Om Bynk blir en succé i klass med Lendo låter vi vara osagt men planen verkar gå ut på att i ett första skede ta marknadsandelar inom privatlånen och snabblånen för att därefter kanske satsa på att bli en mer komplett bank.

Fördelar med Bynk

Med låga räntor är Bynk ett bra val för den som snabbt behöver ett privatlån. Användarvänligheten är i vår recension i toppklass, Bynks app är lättanvänd och allt är på det hela taget väldigt tydligt.

Tjäna Bynkpoäng

Vi gillar fintech- (finansteknik) inslaget i Bynk, där de byggt in funktioner som möjliggör att kunderna automatiskt får fördelar genom att tjäna Bynkpoäng. Bynkpoäng får du bl.a. genom att ladda ner appen och betala fakturor i tid. Poängen kan sedan användas för att betala av på lånet eller få bättre villkor.

Innovativ kundtjänst

En annan fördel är tillgängligheten i kundtjänst, där du t.ex. kan chatta direkt med dem i Messenger. Känns mycket modernt och här visar Bynk verkligen vägen framåt.

Nackdelar med Bynk

Det känns onödigt att det krävs en UC när man vill låna de lägre beloppen. Bynk skriver att de även samarbetar med Bisnode men det framgår inte på vilket sätt. Vi hade gärna sett att det endast togs en kreditupplysning via Bisnode vid lån upp till 50 000 kr.

Att låna med anmärkningar är i dagsläget inte heller möjligt.

Varför startavgift?

Vi är som alltid skeptiska till startavgifter oavsett om det gäller lån, gymkort eller något annat. I Bynks fall är räntorna så låga att startavgiften knappast har någon betydelse i det långa loppet men varför inte ta bort den helt och få ännu nöjdare kunder?

Bra att veta

Bynk är ingen bank (ännu) och erbjuder endast privatlån och inte något sparkonto. Du måste ha fyllt 20 år för att ansöka.