Hoppa till innehåll
Ordlista

Betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning är i Sverige en notering hos ett kreditupplysningsföretag som betyder att en person eller organisation anses vara en opålitlig betalare.

Först brukar parten som vill ha en skuld betald anlita ett inkassoföretag som jobbar med att driva in skulden. Lyckas inte inkassoföretaget med det ansöker de om ett betalningsföreläggande. Då blandas kronofogden in, och det är först då som du riskerar en betalningsanmärkning

För att se dina betalningsanmärkningar måste du vända dig till ett kreditupplysningsföretag. Det största kreditupplysningsföretaget heter upplysningscentralen och brukar förkortas UC.

Har du en betalningsanmärkning kan alla som vill se den göra det genom att kontakta ett kreditupplysningsföretag. Därför kan detta påverka dina förutsättningar när du till exempel ska ansöka om ett lån eller hyra en lägenhet. Men många långivare erbjuder privatlån eller lån trots betalningsanmärkningar.

En betalningsanmärkning ligger kvar i tre år om det gäller en privatperson och för juridiska personer är den kvar i fem år.

För att undvika betalningsanmärkningar bör du:

  1. Betala i tid – Du är alltid skyldig att betala dina räkningar i tid. Håll koll på vilka räkningar som kommer när du är bortrest och se till att betala dem. 
  2. Bestrid felaktiga krav – Om du får ett inkassokrav eller ett betalningsföreläggande som du anser att du inte är betalningsskyldig för – hör av dig till dem och bestrid kravet.
  3. Kommunicera – Meddela inkassoföretaget om du betalar skulden direkt till fordringsägaren.
  4. Begär uppskov – Om du vet att du inte kan betala skulden för tillfället bör du ta kontakt med företaget eller organisationen som du är skyldig pengar. Det är vanligt att de beviljar en avbetalningsplan över en längre tid.

Läs mer om hur du kan undvika betalningsanmärkningar på uc.se.