Hoppa till innehåll
Comparia.se » Blogg » Så får du lån när alla säger nej

Så får du lån när alla säger nej

Blir du nekad och får ett nej på alla lån du söker? Anledningarna kan vara många och vi på Comparia.se vill understryka att det kan finnas sina anledningar. Du bör kanske inte ta ett lån och istället fokusera på att bygga upp din egen ekonomi.

Anledningar du får ett nej

Om du däremot har svårt att förstå varför situationen blir som den blir kan vi förklara några vanliga anledningar.

#1 – För många upplysningar

När du ansöker om ett lån, bredband, betalning via faktura eller ett kreditkort tas en kreditupplysning. Det är någonting bankerna kontrollerar när du ska ta ett lån. För många kreditupplysningar kommer göra att bankerna säger nej till dig.

#2 – Tidigare anmärkningar

Du kan också få ett nej från banken om du har haft anmärkningar på dåligt uppförande tidigare. Det kan vara sena betalningar, påminnelser eller betalningsanmärkningar. Sistnämnda syns i din kreditupplysning och kan därför ses av flera banker än bara den där du inte betalat i tid.

Öka dina chanser i framtiden

Det finns hopp! Om du tar tag i din ekonomi och betalar av dina krediter kan du få lån i framtiden. Eventuella betalningsanmärkningar försvinner med tiden och det finns flera lån trots betalningsanmärkningar om de är ett par år gamla. Sen finns det sms lån som beviljar alla, där du har stora chanser att bli godkänd när de flesta säger nej.