Bynk Omdöme

Med deras slogan “Bynk – som en bank borde fungera” har väl Bynk knappast kunnat undgå någon. Bynk lanserades under 2017 och vill ge låntagaren möjlighet att själv påverka när och hur ens lån ska betalas tillbaka.

Vad är Bynk

Främst riktar sig Bynk mot privatlåntagare. Bynk ger ett seriöst intryck och man får uppfattningen av att de är något mer eller större än många av deras konkurrenter.

Känslan av att Bynk på lite längre sikt vill utmana storbankerna blir mer sannolikt av det faktum att de har Lendo-grundaren Dennis Alhsén, huvudägarna LMK Industri och mediejätten Schibsted bakom sig. För några år sedan investerade även lyxfällans Patrick Grimlund i bolaget som i samband med det sa: “På sikt kan det bli en stark utmanare till storbankerna”.

Tidigare i år kom det uppgifter om att Bynk investerat en halv miljard för att bygga en europeisk mobilbank. I samband med detta gav grundaren Dennis Ahlsén följande uttalande:

– Många europeiska banker står inför en dramatisk förändring då kunderna idag ställer helt andra krav och förväntningar på upplevelse, flexibilitet och transparens

Omdöme/recension om Bynk

Det är just flexibiliteten och transparensen som är Bynks ledstjärnor. Detta visar sig främst i deras enkla och väl fungerande app som har gjort det lätt för deras kunder att justera och ändra lån direkt i mobilen utan att fylla i en massa papper. Genom appen kan man även utnyttja Bynks innovativa beslut med fyra betalningsfria månader om året. Bynk ger även deras kunder möjlighet att samla på sig bynkpoäng vilka man kan använda för att betala tillbaka sina lån. Bynkpoäng tjänar man främst genom att betala sina delbetalningar i tid.

I och med att Bynk levererar på det de säger samt att det finns en vilja att investera i bolaget gör att man får förtroende för Bynk och därför är det svårt att ge dem något annat än ett väldigt bra omdöme.